• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Proč kupovat originální značkové kabelky místo napodobenin?

12.5.2016, 16:15

Jedno české pořekadlo zní: „Laciné, dvakrát placené.“ Už naše prababičky věděly, že napodobenina šitá tzv. horkou jehlou není zdaleka tak kvalitní jako originál.

Levná napodobenina? Šunt se prodraží, ale originál vydrží!

Značková kožená kabelka se Vám nerozpadne po pár nošeních, je mnohem trvanlivější. Fejk není z pravé kůže, ale bývá z obyčejné koženky. Hezky to vypadá, jenže snadno se poškodí. Stojí Vám taková investice za to? Peníze za fejk vyhazujete komínem. Poškozenou napodobeninu totiž musíte za chvílli vyhodit a koupit si novou kabelku. Není lepší koupit rovnou originál, který vydrží i několik let?

Chcete udělat dobrý dojem? Dejte sbohem fejkům! Napodobenina se pozná!

Říkává se, že lež má krátké nohy a daleko neuteče. O napodobeninách kabelek to rozhodně platí. I v případě, že si toho nejste vědoma, tak lze fejk od originálu poznat! Povšimne-li si okolí, že nosíte napodobeninu značkové kabelky, tak Vás to společensky znemožní. Všechny kvalitní značkové kabelky přece nestojí astronomické částky. Originální kousek si můžete pořídit i do tisícovky (např. kabelky Silvia Rosa Agatha, David Jones Nicole, ItalY Hallie nebo Enrico Benetti Nina).

A co morální hledisko? Víte koho koupí napodobeniny podporujete?

Zamyslíme-li se nad koupí kabelky z etického hlediska, tak dojdeme k následujícímu závěru. Koupíme-li si značkový originál, podporujeme zavedeného výrobce, který vyrábí kvalitní kabelky. Takový výrobce dbá o své dobré jméno, což se odráží na volbě materiálu a postupu výroby. Má to i vliv na výběr zaměstnanců onoho výrobce, který náležitě dbá o spokojenost svých zaměstnanců. Fejková kabelka je vyráběna obvykle v zemích třetího světa, kde tamní zaměstnanci pracují v otrockých podmínkách. Rovněž se tam vyskytuje i dětská práce. Výrobní náklady a cena hotové kabelky pro konečného zákazníka jsou mnohem nižší než
u značkového originálu. Ale nízké ceny je dosaženo na úkor pracovníků vyrábějících tyto fejky. Stojí taková koupě za to? Máte na to dostatečně otrlé svědomí?