• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Znáte druhy pánských kabel? Který je pro vás ten pravý?

15.8.2016, 15:08

Nejen mezi dámskými kabelkami existuje celá řada druhů. Druhová pestrost se objevuje i v případě pánských kabel. Představíme si základní druhy a poradíme vám, k jakým příležitostem se jednotlivé kabely nejvíce hodí.

Aktovka

Ideální taška do kanceláře je aktovka. Vyznačuje se elegancí a praktičností. Dodá vám
na důvěryhodnosti. Hledáte univerzální aktovku vhodnou i k neformálnějším jednáním? Skvělou volbou je Hexagona D72495 s odnímatelným popruhem.

Messenger bag

Neformální taška určená pro nošení přes rameno nebo křížem. Často bývá ve více méně sportovním stylu. To je messenger. Hodí se pro volný čas (do hospody, na vyjížďku na kole,...). Ve volném čase využijete např. Enrico Benetti 4470 a 4472, které vás zaujmou moderním jednoduchým designem a prostorností. Vejde se vám do nich i tablet.  

Etue versus clutch bag

Malá taška na doklady, klíče a mobil. To je etue. Vzdáleně připomíná kabelku na předloktí
či dámské psaníčko. Nejčastěji se vyrábí v černé a hnědé variantě. Má poutko na ruku, existuje i verze se snímatelným popruhem. Hodí se do práce i pro volný čas. Elegantní etue najdete např. pod značkou ItalY. Neformálně působící etue vyrábí třeba SendiDesign nebo Hexagona.

Clutch bag je kontroverzní druh pánské tašky, s nímž se v českém prostředí příliš nesetkáte. Oproti etui se nosí v dlani a velmi připomíná dámské psaníčko. Designově bývá clutch bag v různých barvách i s rozličnými vzory. V Česku jsou pánské clutch bag považovány
za extravagantní výstřelek, s kterým působí muž zženštile.

Ať se rozhodnete pro jakýkoliv druh tašky, mějte vždy na paměti jedno zásadní pravidlo. Vyplatí se pořídit si alespoň 2 tašky(formální a neformální kabelu). Tak budete připraveni
na každou situaci a vyhnete se nepříjemným faux pas