• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Která kabelka je pro vaši postavu nejvhodnější

8.1.2017, 15:25

Nikomu nesluší úplně všechno. Při výběru oblečení zpravidla zohledňujeme svůj typ postavy i její výšku. Upřednostníme tak své přednosti a upozadíme drobné nedokonalosti. Podobně je vhodné postupovat i při volbě módního doplňku jakým je kabelka. Vaše snaha o dokonalý vzhled se tak zdvojnásobí. Poradíme vám, která kabelka se k vaší postavě nejvíce hodí.

Jaký typ postavy máte?

Přesýpací hodiny

Máte-li bujné vnady, úzký pas a široké boky, tak vyřaďte ze svého šatníku crossbody kabelky. Sluší vám aktovky a kabelky střední velikosti s pevným tvarem. Vhodné modely najdete např. pod značkou ItalY. 

Jablko

Pokud máte plnější pas i boky, pak se raději vyhněte kabelkám připomínajícím pytel či vak, které nemají pevný tvar. Rovněž se k vám nehodí tašky s výraznými potisky. Sluší vám středně velké kabelky klasického stylu se středně dlouhými uchy. Doporučujeme vám např. značku David Jones.    

Hruška

Máte-li úzký hrudník i pas a výrazné boky, vyhněte se kabelkám dosahující do úrovně boků. Nejvíce vám sluší pytlovité kabelky přes rameno a psaníčka. Ideální modely pro vás najdete pod značkou Delami, David Jones či Hexagona.

Obdélník neboli chlapecká postava

Pro chlapeckou postavu je typický nevýrazný pas a obdobná šířka ramen a boků. Jestliže máte tento typ postavy, tak volte kabelky končící v úrovni pasu či boků. Sluší vám třeba crossbody kabelky. Doporučit vám lze značku Gerard Henon či ItalY.

 

I na výšce záleží! 

Kromě typu postavy záleží i na vaší výšce. Prozradíme vám, jaká taška je podle výšky postavy pro vás ta nejvhodnější.

Menší postava

V tomto případě raději nenoste velké tašky. Ideální je pro vás drobná crossbody kabelka (např. Enrico Benetti Nina) či menší taška s dlouhými uchy.

Vyšší postava

Jestliže oplýváte vysokou postavou, tak pro vás máme dobrou zprávu. Hodí se k vám téměř jakákoliv kabelka s výjimkou těch drobných. Klidně si můžete doplnit svůj outfit aktovkou, velkou či pytlovitou kabelkou. S každou z nich budete vypadat skvěle. Doporučujeme vám značku Delami.