• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Co nesmí chybět v dámské kabelce ani pánské tašce?

22.2.2017, 13:29

I když se muži a ženy v mnohém značně liší, něco mají společného. V kabele s sebou potřebují nosit několik nezbytností, bez kterých se nikdo z nich neobejde. Co by i v sebemenším psaníčku či etuji nemělo chybět? Jsou to klíče, papírové kapesníčky, mobil, doklady, kreditní karta a peněženka. Jaké další věci potřebujete přibalit kupříkladu na cestu do práce či do školy? To vám prozradíme v článku.

Co přibalit do pánské tašky a dámské kabelky? 

Vyrážíte-li do práce či do školy, tak je potřeba přibalit o něco více věcí než obvykle. Které to jsou? Některé věci vás možná překvapí! Kromě základních nezbytností (klíčů, dokladů, kapesníčků, peněženky apod.) se hodí i propiska s bločkem, případně diář s adresářem. Nějakou psací potřebu a papírový zápisník noste i v případě, že používáte výhradně elektronický diář. Nikdy totiž nevíte, kdy vás zradí moderní technika. Klasický papír a tužka či propiska se občas mohou hodit. 
Další nenahraditelnou drobností je švýcarský nůž, který skvěle poslouží nejen mužům. Rovněž pro ženy je nezbytný. Jde o multifunkční kapesní nožík, který dle potřeby nahradí nůžky, vývrtku, otvírák na konzervy, šroubovák, pinzetu či dokonce kroužek na klíče. Některé verze multifunkčních kapesních nožů se dokonce vejdou i do peněženky. Ve složeném stavu totiž připomínají kreditní kartu.
Pro muže trochu neobvyklou výbavou jsou dámské vložky. Jde o praktickou záležitost nejen pro ženy. Kromě svého běžného účelu se totiž hodí i při menším úklidu. Pokud se vám nedopatřením rozlije cola či jiný nápoj na psacím stole, vložkou vše snadno vysušíte. Z tohoto důvodu nosí ve své tašce dámské vložky někteří muži. Člověk prostě nikdy neví, co se přihodí. Proto se vyplatí nosit některé drobnosti ve své kabele.

 

Jak se do kabely vše potřebné vejde? 

Vždy se nám nehodí nosit velkou brašnu či maxi shopper. Některé společenské příležitosti (např. ples) to dokonce vylučují. Jak všechny nezbytnosti do tašky poskládat? Částečně pomohou kabelkové organizéry. Ale nejzásadnější roli hraje výběr ideálně prostorné kabely. Do práce či do školy je nejvhodnější středně velká kabela. Muži ocení např. prostorné tašky Gerard Henon Robbi či Enrico Benetti Raynell. Pro ženy je ze středně velkých tašek vhodná třeba David Jones Constancia nebo David Jones Charlisa. Pokud daná příležitost vylučuje středně velkou kabelu, tak muži využijí elegantní etue (např. ItalY Lexus) a ženy zvolí prostorné psaníčko (např. LS Fashion Soleil).