• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Víte, jak prodloužit životnost své kabelky?

17.8.2017, 22:04

Jste majitelkou nadčasového modelu kabelky? V tom případě nezapomeňte o svůj módní doplněk řádně pečovat. Prodloužíte tím jak jeho životnost, tak co nejdéle zachováte jeho nádherný vzhled. Nejste si jista tím, jak o své kabelky pečovat, abyste se z ní mohla těšit co nejdéle? Máme pro vás několik užitečných rad, které vy i vaše nejoblíbenější doplňky jistě oceníte.

Životnost prodloužíte jen kvalitním kouskům

Pokud vlastníte fake značkové kabelky z nekvalitního materiálu, jen těžko její životnost prodloužíte. Dopřejte si kvalitu a upřednostňujte značkové módní doplňky před napodobeninami. Je velkým omylem se domnívat, že vás pořízení značkové kabelky musí zruinovat. Nejvhodnější je pořídit si nadčasovou kabelku z pravé kůže mediálně tolik nevyzdvihované značky. U těchto doplňků vás potěší nejen vysoká kvalita za rozumnou cenu, ale minimum faků na trhu. Nejvíce se totiž napodobují veřejnosti nejznámější a nejpropagovanější značky.  

 

Co zkracuje životnost kabelek? Nešetrné zacházení a extrémní počasí.

Chcete-li si zachovat své kabelky co nejdéle krásné a funkční, šetrně s nimi zacházejte a nevystavujte je extrémnímu počasí. Vašim doplňkům nesvědčí dlouhé vystavování dešti, sněhu, mrazu, vysokým teplotám a ostrému slunci. Proti vlivu počasí je třeba kožené kabelky naimpregnovat. Pokud vám kabelka navlhne, nesušte ji na radiátoru. Místo toho ji pověste v dobře větrané místnosti a nechte přirozeně vyschnout.

Noste kabelku vhodnou k danému účelu a nepřetěžujte ji!

Součástí šetrného zacházení s doplňky je mimo jiné jejich vhodná volba. Mnoho žen nedbá na správný výběr kabelky. Nezáleží pouze na příležitosti, k níž si doplněk berete. Důležitý je rovněž účel, který má při dané příležitosti kabelka plnit. Problém s kabelkami nastává ve volném čase. Ženy si často neuvědomí např. to, že business kabelka není shopper. Přetěžují pak svou kabelku neúměrně těžkým nákladem a soustavně ji tak poškozují. Toto jednání nesvědčí nejen vašim taškám, ale rovněž vaší páteři. Nošením těžkých břemen se tedy vystavujete i riziku propuknutí zdravotních problémů.

Kabelky impregnujte a jemně čistěte

Vašim kabelkám prospěje pravidelná impregnace. K tomuto účelu používejte jen přípravky určené 
na kabelky. V žádném případě neimpregnujte prostředky určenými na obuv! Impregnovat můžete i látkové kabelky, méně se pak špiní. Očistu kabelky provádějte pomocí jemného hadříku a mýdlové pěny nebo speciálními čistícími přípravky. Kabelku lehce otřete navlhčeným hadříkem, a pak vytřete do sucha. Látkové kabelky neperte, mohou se srazit nebo jinak poškodit.