• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Nepřetěžujte se! Poznejte kabelky podle nosnosti.

6.9.2017, 13:17

Mnoho žen alespoň občas zapomíná na to, že dámská kabelka není nákupní taška, batoh či snad cestovní kufr. Kabelky patří k praktickým doplňkům, které disponují specifickou nosností a omezeními. To je potřeba při volbě doplňku zohlednit. S jednou kabelkou si prostě nevystačíte. Vhodnější je mít pro každou příležitost kvalitní kabelku přímo určenou pro konkrétní účely. Nevíte, jakou zátěž který druh kabelky unese? Připravili jsme pro vás stručný přehled.

Proč nenosit těžký náklad? Škodí to vaší kabelce i páteři!

Nosnost všech typů tašek a kabel závisí na jejich tvaru, velikosti i pevnosti materiálu. Hmotnost obsahu má být přímo úměrná typu daného výrobku a pevnosti uch. Přetěžování kabelky nebo jiného praktického doplňku způsobuje závažná poškození výrobku. Kupříkladu může dojít k popraskání uch či poškození jejich úchytů a karabin. V neposlední řadě škodíte i své páteři, pro niž není nošení těžkých břemen zdravé. 

 

Kabelky podle nosnosti

Jednotlivé typy dámských kabelek odpovídají svou nosností účelu, k němuž byly vyrobeny. Pokud se budete řídit následujícími doporučeními, jistě to příznivě ovlivní životnost vašich oblíbených doplňků.

Společenské kabelky

Jde především o doplňky menších rozměrů jako jsou různé typy psaníček a mini kabelek. Jejich maximální doporučená nosnost je 0,4 kg. V některých případech se do nich nevejde ani klasická peněženka. Hodí se výhradně pro nošení drobných nezbytností jako jsou např. klíče, mobil či papírové kapesníčky. Jsou určeny na plesy, recepce či do divadla – prostě všude tam, kde toho moc nepotřebujete. Ležérnější kousky si můžete vzít i na neformální párty. 

Klasické typy kabelek

V této kategorii najdete různé kabelky do ruky a přes rameno i část crossbody kabelek, které jsou určeny pro každodenní nošení. Jejich maximální nosnost bývá kolem 0,8 kg.

Plážové a shopper kabelky

U těchto doplňků máme nejvíce tendenci k jejich přetěžování. Nosnost zmíněných kabelek je však maximálně 1,5 kg. Menší nákup nebo pár nezbytností na pláž či koupaliště v nich unesete, ale na větší nákupy nejsou určeny.   

Tašky do práce 

V případě aktovek, spisovek a různých pracovních kabel vás může nosnost mile překvapit. Dosahuje totiž až 4 kg. Maximální nosnost se však u jednotlivých modelů může lišit, proto dbejte na doporučení výrobce. Velmi kvalitní jsou značkové kožené kabely, které vám při správné péči o ně budou sloužit i řadu let.

Cestovní kufry a tašky, sportovní kabely

Největší nosností se pyšní typy zavazadel pro sport a cestování. Můžete v nich nosit zátěž o váze až 8 kg. Jde o ideální doplňky na dovolenou.