• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Cestování - nejen pohodlně ale i stylově

24.6.2022, 10:37

Léto je v plném proudu a cestovní kanceláře nabízejí zájezdy do různých koutů světa. Mnozí z vás se rozhodli těchto nabídek využít a jedou se slunit k moři, či cestují za poznáním. Ve všech případech je ideální čas, abyste se podívali na aktuální nabídku kufrů.

V prvé řadě je dobré ujasnit si několik informací:
1) Cestuji sám nebo s rodinou?
2) Jak dlouhý bude můj pobyt? 
3) Cestuji pravidelně nebo nárazově?
4) Koupit celou sadu nebo stačí jedna velikost?


Odpovědi na tyto čtyři otázky vám dokáží vybrat ideální kufr pro vás i vaše potřeby. 

JAKOU VYBRAT VELIKOST KUFRU
Je velký rozdíl, jestliže jste single, dva dospělí nebo budete cestovat jako rodina i s dětmi. V případě, že cestujete sami nebo ve dvou poohlédněte se po menších velikostech (S, M). Rodinná dovolená je jiná výzva, obzvláště pro děti potřebujete hodně věcí. Zde se vám bude spíše hodit velikost L, případně celá sada, kde si například poveze každý to své.
 
Druhou otázkou je, jak dlouho zůstanete?
Některé zavadlo vám poslouží při pracovní cestě (S), na prodloužený víkend (M), jiné zase potřebujete na 14ti-denní dovolenou u moře (M, L). 
VELIKOST NENÍ VŠECHNO
V případě, že cestujete pravidelně (internát nebo pracovní cesty), potřebujete kufr do každého počasí. Ano, zmoknout můžete i u moře, ale tam mokré oblečení nemusí být tak "bolestivá záležitost".
Látkové kufry nabízí o něco více kapes, jsou ale promokavé. Zatím co pevná plastová zavazadla jsou voděodolná a drží svůj tvar i v horších podmínkách. V naší nabídce samozřejmě najdete oba druhy kufrů, včetně různých rozměrů a velikostí. 
 
CELÁ SADA NEBO RADĚJI JEDEN A VĚTŠÍ?
Je možné, že své cesty kombinujete (pravidelné, krátkodobé, jednorázové s rodinou,...) a přemýšlíte, zda koupit celou sadu, jeden větší nebo například velký a malý. S tímto už jsme se setkali a dovolte nám shrnout pár základních informací, které využijete při konečném rozhodování.


U sady kufrů se jedná o vyšší částku, než za jednotlivce (klasicky jsou v sadě tři velikosti: S, M, L), většinou ale vyjde cenově výhodněji, než když byste kufry kupovali zvlášť, případně jen dvě velikosti.
Komplet se dobře skladuje - kufry složíte do sebe.
Jednou z hlavních výhod je, že své balení věcí přizpůsobíte svým potřebám a cestě. Jednoduše si vyberete, který kousek vezmete s sebou a který zůstane doma.
Pokud potřebujte vyrazit ve stejnou dobu, jako další člen rodiny, máte jistotu, že vám je další kufr k dispozici.
 

Velikost S/XS (příruční zavadlo)
Je ideální pro jednotlivce a krátkodobé cesty (2-4 dny).
Také jej můžete využít v letadle jako příruční zavazadlo (každá společnost může mít jiné podmínky, před cestou doporučujeme prostudovat).
Objem 20-40 litrů s nosností do 10kg.

Velikost M

Vhodné na delší cesty pro 1 osobu. Hodit se může i dvěma lidem na prodloužený víkend.
Hodně využívaný i pro týdenní pobyty na internát.
Objem 40-60 litrů s nosností do 20kg.

Velikost L
To pravé pro rodiny s dětmi nebo dlouhodobé pobyty.
Objem více jak 60 litrů s nosností až 30kg.

Hádáme, že dovolenou už jste si zaplatili, tak který kufr vám bude dělat společnost?
Prostudujte naši nabídku ještě dnes!