• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Největší mýty o kabelkách

4.6.2018, 09:51

Že musí vaše taška nutně barevně ladit s vaší obuví? Pozná se pravost kabelky podle data codu? Působí lesklé kabelky lacině? Přečtěte si článek, který vyvrátí některé mýty spojené s kabelkami.

Čím je kabelka větší, tím víc za ni zaplatíte

Tak tomu samozřejmě není. Už jen při odlišnosti materiálů, ze kterých je kabelka vyrobena můžete shledat velké rozdíly v ceně. Psaníčko z kvalitní kůže posázené kamínky bude zřejmě dražší než koženková shopper bag. Samozřejmě taky záleží na značce a její cenové kategorii.

Kabelku a boty nelze oddělit

V zásadě neplatí, že kabelka musí ladit s vaší obuví. Zvolte neutrální obuv, pestrou kabelku, k ní přidejte vhodný doplněk a vůbec se nemusíte bát, že by vás dopadla módní policie. Stejná barevná kombinace kabelky a bot někdy naopak vypadá až příliš uměle. S kombinováním souvisí i materiál. K lesklým botám si nutně nemusíte vzít lesklou kabelku, jen se držte podobných odstínů.

Na druhou stranu se však vyplatí dodržovat styl kování. Zkuste sladit své šperky se cvočky na kabelce i obuvi. Kovy navíc působí jako sjednocující prvky celého modelu.

Lakovaná kabelka působí lacině

Zajisté je pravda, že lakované kabelky se velmi těžko kombinují s ostatními doplňky. Jsou výrazným prvkem každého outfitu. Nebojte se však sáhnout po kabelce lesklého materiálu. Dokáže být šik i elegantní. 

Toho je důkazem třeba prostorná kabelka Tommasini Alejandra. Spojení jemné růžové barvy se zlatými odlesky je přímo dokonalé! Kabelka je novinkou z dílny Tommasini a zároveň hitem sezóny. Tvoří ji prostorná kapsa na zip a pevné dno, které poslouží při nošení těžšího nákladu. Spodní část kabelky chrání proti ušpinění kovové cvočky. Hlavní kapsu ještě kryje úzká klopa na magnet, který tvoří její dominantní ozdobu. Kabelku můžete nosit na rameni nebo v ruce.

Pestré barvy kabelek jsou už pasé

Právě naopak! Přichází letní období, nechte svou kabelku zářit sluníčkovým designem. Hodit by se vám mohla originální kabelka a batůžek v jednom od značky Rosa Marmara v jedinečné kombinaci kanárkové žluté a tmavé hnědé barvy. S takovým modelem budete zaručeně originální! 

Popruh crossbody se nehodí do společnosti

Toto tvrzení má pravdu v případě, jestliže popruh využijete opravdu k nošení přes rameno. Nosit psaníčko našikmo na plese skutečně není vhodné. Pokud však dlouhé ucho využijete k nošení na jednom rameni, tedy podélně, žádnou chybu neuděláte. Naopak se ještě můžete radovat z toho, že kabelku nebudete muset stále nosit v ruce.

Originální kabelku poznáte podle certifikátu pravosti a data kódu

Něco jako certifikát pravosti vlastně neexistuje. K nákupu drahé kabelky samozřejmě dostanete fakturu či účtenku, ale ověření od přímého výrobce kabelky již nedostávají. Proto je vhodné nakupovat v ověřených obchodech a e-shopech, u kterých máte jistotu, že je jejich zboží opravdu pravé.

Za zmínku stojí taky data code. Většina lidí počítá s tím, že když má kabelka data code, jde o originál. Je však třeba myslet na to, že výrobci padělků umí i tento kód identicky napodobit. U pravých kabelek starších modelů se naopak můžete setkat s tím, že již její označení vypršelo nebo došlo k jeho poškození. To však nemění nic na pravosti kabelky.

Kde nakupujete kabelky vy? Obraťte se na spolehlivý e-shop kabea.cz, ve kterém si vybere i ten nejnáročnější zákazník!