• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Pár způsobů, jak ušetřit kupu peněz

30.9.2018, 16:40

Nějak vám ubývají finance? Víme, jak peníze našetřit rychle zpět! Stačí pár triků a je z vás zase boháč! Manipulujte jen s hotovostí Jde o psychologický trik, který je však lepší, než se na první pohled může zdát. Přestaňte nakupovat on-line nebo si své balíčky nechte poslat na dobírku. Na poště pak plaťte reálnými penězi, nikoliv kartou. Když totiž budete ve všech obchodech fyzicky odevzdávat bankovky, najednou začnete přemýšlet nad tím, zda některé vaše nákupy nejsou zbytečné. Při placení kartou sice možná vnímáte částku, která vám bude vzápětí z účtu odebrána, ale už jednotlivé nákupy nesčítáte. Na nákup placený přes kreditku se lehce zapomíná. Neustále prázdná peněženka vám však otevře oči.

Vyplatí se taky stanovit si týdenní nebo měsíční limit útraty. Vypočítejte si, o jakou částku můžete přijít a tu si připravte. Na konci období si uschovejte zbylé peníze do kasičky nebo si kupte odměnu za dodržení limitu.

Naplňte si kabelku

Ano, plná kabelka vám dokáže ušetřit hodně peněz. Nechce se vám do práce nosit těžké tekutiny nebo krabičky s obědem? Spočítejte si, kolik peněz za koupi nápojů a jídla utratíte a hned se vám obnos v kabelce bude nosit snáz. Připravte si na každý pracovní den plnou láhev s vodou, do termosky nalijte kávu nebo oblíbený čaj. Vstaňte o trochu dřív, abyste se stihli nasnídat, připravte si drobnou svačinu a taky oběd. Jídlo si máte v práci jistě možnost ohřát a pokud ne, dobrou volbou jsou jednou za čas i studené saláty. V kabelce noste papírové kapesníky, žvýkačky a další drobnosti, jejichž koupě po cestě v trafice vás sice nezruinuje, ale vyjde určitě dráž. Na tento náklad se vám bude hodit nová prostorná kabelka. Vyberte si svou pomocnici, do které ukryjete vše potřebné. 

Velká moderní nákupní černá kabela

Věřte v kvalitu a ne v kvantitu

Při nákupu oblečení, kabelky nebo třeba bot raději zainvestujte do dražšího výrobku ověřené značky, o kterém víte, že bude kvalitní, než do levné věci, která se stejně zničí po pár měsících nošení.

Je však třeba mít na paměti, že ne všechny značkové produkty jsou na trhu číslem jedna. Ušetřit se vám může podařit zejména na jídle. I levnější výrobky mohou být mnohdy ještě kvalitnější než potraviny známých výrobců. Znásobit svoje úspory dále můžete díky nákupu levnější ale stejně kvalitní kosmetiky nebo třeba při výběru čistících prostředků. 

Černá kožená kabelka do ruky ItalY Jordana

Choďte pěšky

Nechce se vám docházet kilometr do práce pěšky? Pak si spočtěte, kolik vás vyjde projetý benzín měsíčně a hned se vám dobře pošlape. Dokud je ještě teplo a poměrně hezké počasí, můžete vytáhnout kolo. V rámci cesty do práce si ještě zasportujete. Pokud máte přece jen pracovní místo daleko, využívejte možnost městské hromadné dopravy. Měsíční nebo roční jízdné vás vyjde mnohem levněji než transport autem.

Seznam výdajů je důležitý

Vést si seznam výdajů je výhodné v každém případě, i pokud zrovna nepotřebujete šetřit peníze. Mějte své finance stále pod kontrolou. Seznam vás donutí ovládnout se v nekontrolovatelných nákupech věcí, které nepotřebujete.

A teď už vám šetření půjde snadno! 

Bílo černá luxusní kožená kabelka ItalY Roderica