• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Nejoblíbenější kabelky všech dob

29.10.2018, 11:49

Daly by se považovat za ikonické. Většinu z nich chtěli stáhnout z prodeje, ale zkrátka to nešlo. Tyhle kabelky nestárnou. Designéři se je snaží obohatit o nové prvky nebo mění jejich povrchový design, základ kabelek však vždy zůstává zachován. Tipnete si, o jakých konkrétních doplňcích je řeč? Jaké značky se proslavily konkrétním typem kabelek po celém světě? Máte taky svou oblíbenkyni?

Crossbody Guess Coal 

Značka Guess přivedla na trh svou první crossbody kabelku už před mnoha lety, byla vlastně jedním z těch úplně prvních výrobců kabelek přes rameno. Výhodou těchto tašek je to, že jsou poměrně úzké a skladné. Navíc jsou však dlouhé tak, aby se do nich vešla i velká peněženka a ostatní nezbytnosti. Upravitelný popruh se navíc přizpůsobí každé dámě, a tak tuto kabelku může nosit úplně každá žena. Druh kabelky můžete znát taky pod pojmenováním Guess Marianne. První doplňky tohoto typu byly vyrobeny z kombinace několika odstínů hnědé kůže, později přišla na řadu i černá varianta. V současné době se vyrábí kabelky s jemně lesklým vzorem. Nápis Guess 1981 zůstává na všech modelech samozřejmě shodný. Vyzkoušela jste už taky tuhle krásku? 

 

Stylová a módní hnědá crossbody kabelka - Silvia Rosa Soffi

Michael Kors Jet Set 

Každým rokem je zabaven nespočet padělaného zboží, velkou váhu v něm mají kabelky. Napadlo by vás, že největší procento padělaných tašek je prodáváno právě pod značkou Michael Kors? Michael Kors Jet Set se stala nejčastěji napodobovanou kabelkou všech dob. Překonala dokonce proslulou ,,Vuittonku‘‘. Éra, kdy kabelku Michael Kors musela mít opravdu každá žena, už je pomalu pryč, stále se však tato kabelka drží na vrcholu žebříčku nejkupovanějších značkových doplňků. Nejprve se Jet Set začala vyrábět jen v černém a hnědém designu, dnes ji seženete v různém, dokonce i vzorovaném, provedení. Každá ,,Korska‘‘ kromě nápisu obsahuje taky přívěsek. 

 

Originální dámská tmavě růžová kabelka - David Jones Breanna

O bag 

Značka O bag byla založena teprve nedávno, konkrétně v roce 2009. Možná vás překvapí, že firma odstartovala svůj byznys nejprve s hodinkami a až poté prorazila na trh s kabelkami. Tašky O bag se prezentují jako omyvatelné, pevné a hlavně kreativní kabelky. Pokud máte doma svou O bag, jistě víte, že ke korpusu si můžete nakoupit neomezený počet komponentů a nový look kabelky vytvářet klidně každý den. Zvlášť se ke kabelce přidělává vnitřní taška, držadla a jiné doplňky. Co myslíte, dají se tak mladé kabelky považovat za ikonické?  

Armani Jeans Bag 

Víte, jak vypadají kabelky pojmenované shopper bag? Jde o vetší modely tašek s mírně prodlouženými uchy na rameno. Tyto doplňky jsou ideální nejen na nákupy, ale například i do práce, neboť do nich schováte veškeré potřebné dokumenty nebo malý počítač. S pojmenováním Shopper Bag přišla značka Armani Jeans. Jejich kabelka Shopper dostala lesklou podobu, a tak se z obyčejné kožené broušené klasiky stal jedinečný doplněk. Kabelky Armani Shopper se vyrábí dodnes. Do lesklého povrchu je obvykle vytlačen znak AJ. Každou kabelku navíc ještě zdobí Armani přívěsek. 

Jak vypadá vaše nejoblíbenější kabelka? Vracíte se stále ke stejnému typu doplňků nebo raději testujete nové produkty?