• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Dokonale sladěná za každé situace

3.12.2018, 10:17

Jak si být jista, že vámi oblečený oděv a doplňky k sobě opravdu ladí? Přečtěte si tipy na naše ladící techniky a buďte vždy cool.

Nekombinujte zimní a letní kousky

Některé oblečení se dá nosit po celý rok, jiné ale ne. Třeba taková semišová kabelka s létem moc ladit nebude, ta se hodí na ples nebo do chladnějšího počasí. Naopak s plážovou taškou se ve sněhu asi taky procházet nebudete. Zkrátka se zamyslete nad jednotlivými kousky oblečení a případně na sezónu nějaké schovejte hloub do skříně. Se změnou ročního období můžete věci vytáhnout. Uvidíte, jak se z nich poté, co jste je neměli nějaký čas na očích, budete těšit. 

Ladění v páru

Sladit se můžete taky v páru. Vydejte se do centra dění ve stejném kabátu nebo si pořiďte partnerská trička, která vám dodají šmrnc. Fantazii se meze nekladou, zkombinujte spolu jakékoliv kousky oblečení. 

Jestliže se chystáte na společenskou událost typu plesu, na sladění opravdu dbejte a držte se na společné vlně. 

V jedné barvě

Pokud si na to troufáte, můžete celý svůj outfit naladit do jedné barvy. Ať už si vyberete meruňkový nebo blankytný odstín, myslete na to, že ne každému jednolitý look bude slušet. Rozhodně by vás neměl zakrývat celý, důležité jsou průstřihy, volná záda a další zajímavé neformálnosti. Pokud se rozhodnete schovat do jedné barvy, dbejte pak na promyšlené sladění doplňků, které by se už s odstínem oblečení shodovat nemělo. Pokud například sáhnete po stříbrných špercích, v této barvě by měla zářit i vaše kabelka

 

Velká originální dámská tmavě hnědá kabelka - David Jones Husha

Otázka obuvi

Mnozí z nás si pečlivě nachystají nebo alespoň promyslí oblečení na další den, ale na boty už zapomenou. Jenže boty finální vzhled celého outfitu dokáží dost ovlivnit. Samozřejmě dodržujte styl celého looku. Ke sportovnímu oblečení se nehodí formální podpatky s ozdobami, naopak k šatům do práce by se neměly nosit tenisky. Jistě poznáte, jaká obuv se k vašemu outfitu hodí a jaká nikoliv. 

Obecně platí, pokud tedy vyloučíme sportovní obuv, že lodičky se hodí ke všemu. S lodičkami máte vyhráno. Nezapomeňte k nim vybrat správnou barvu kabelky

Založeno na kontrastech 

V tomto odstavci nepůjde o barvy, ale o styl oblečení. Váš look by měl být vyvážený. Pokud jste fanouškem volnějších topů, vykompenzujte je úzkými kalhotami. Naopak k sukním vždy lépe sedne upnutá halenka. Nepřežeňte to ani s výstřihy a průstřihy. 

 

Originální malá dámská tmavá taupe kabelka - David Jones Breina

Pozor na nejčastější omyly 

Mnoho z nás spoléhá na to, že černá barva ladí ke všemu a se vším. Bohužel jde o mýlku. Černé odstíny jsou sice nesmrtelné, ale rozhodně se nedají kombinovat s každým kouskem z vašeho šatníku. Ke žluté barvě bude vždy vypadat lépe bílá nebo smetanová, černé kožené provedení si podá ruku se sousedským hnědým, ale nikdy spolu nebudou přátelé. 

I módní začátečníci vědí, že kombinovat více vzorů dohromady se obvykle nevyplatí. Jenže ono to vlastně platí i o vzorech stejných. Jak se říká, čeho je moc, toho je příliš. Vyberte jeden vzorovaný kousek, ten bohatě postačí.  

 

Elegantní dámská koňaková kabelka do ruky - David Jones Zeruiah