• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Pozor! Nezapomeňte na svého Karla či Karlu! Jejich svátek se blíží.

29.10.2016, 21:43

4. listopadu slaví svátek muži jménem Karel. Jméno je staroněmeckého původu, ale jeho kořeny sahají až k latinskému Carolus. Jeho význam je svobodný muž. Jméno bylo velmi oblíbené mezi evropskými panovníky, k nimž patří i nejznámější český král a římský císař Karel IV. Nositele tohoto jména však nenajdeme jen mezi evropskými vladaři. Honosilo se jím mnoho význačných osobností (např. spisovatel Karel Čapek). V současnosti patří k nejslavnějším nositelům jména zpěvák Karel Gott, herec Karel Roden nebo třeba fotbalista Karel Poborský.

Na 4. listopadu také připadá svátek žen jménem Karla. Jde o máločetnou ženskou obdobu jména Karel. Mezi Karlami najdeme slavné ženy jako jsou česká moderátorka Karla Mráčková, francouzská modelka a bývalá první dáma Francie Carla Bruniová-Sarkozyová nebo americká herečka Carla Guginová.

Máte v rodině či mezi blízkými přáteli nějakého Karla či Karlu? Potěšte je vkusným dárkem.

Čím můžete potěšit své blízké v den jejich svátku?

Co ocení Karel?

Pracuje-li váš Karel v kanceláři, pak ocení business tašku Hexagona Wilson z hovězí kůže. Rovněž jej potěšíte některou z elegantních kožených tašek přes rameno (např. Enrico Benetti 4539, Hexagona Claudio nebo Hexagona Diego). Vhodným dárkem je také kožená business aktovka ItalY Brad.

Vykonává Kája manuální práci? V tom případě se mu hodí tašky přes rameno Hexagona Carlos, ItalY Heinz nebo Hill Burry Walter. Jde o kvalitní tašky do práce vhodné na doklady i svačinu. Je váš Karel sportovně založený? Pak ocení sportovní tašku Bjorn Borg BS101503 či batoh Diviley Travis. Skvělým dárkem je rovněž kvalitní kožený opasek Wild, bez něhož se žádný muž neobejde.

Čím potěšíte Karlu?

Každá žena ocení módní doplněk jakým je kabelka. Výjimkou není ani Kájinka. Potěšte ji třeba elegantním psaníčkem David Jones Pamela. Vaše Karla jej využije při různých společenských příležitostech. Hodí se na ples, do divadla i na párty s přáteli. Preferuje Karla spíše praktické a neformální kabelky? V tom případě jí pořiďte kabelku David Jones Viviana nebo Delami Alison. Jejich předností je prostornost a univerzálnost. Hodí se do práce i na menší nákup. Vyznává-li Kája sportovní styl, pak ji nejvíce potěšíte crossbody kabelkou ItalY 10062 nebo Hexagona Nina.