• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

I kabelky ze syntetické kůže mají své kouzlo

15.2.2017, 09:25

Při nákupu kabelky řešíme kromě jejího vzhledu i výběr vhodného materiálu, z něhož je vyrobena. Nejkvalitnější bývají kožené kabelky z pravé usně. Kromě nich se můžeme setkat i s krásnými kabelkami ze syntetické kůže neboli eko kůže. Mají sice kratší životnost, ale nelze je zcela zatracovat. I módní doplňky ze syntetické kůže mají své přednosti. Bývají vhodné pro alergiky a snadno se barví. Najdeme mezi nimi zajímavé designové skvosty, které z pravé usně nelze vyrobit. Proto se blíže se syntetickou kůží seznámíme. Představíme si nejzajímavější kabelky z ní vyrobené. Rovněž si povíme pár slov o jejich údržbě.

Co to vlastně je syntetická kůže?

Syntetická kůže neboli eko kůže se na první pohled podobá pravé kůži. Vyznačuje lepší kvalitou než klasická koženka, oproti které je eko kůže prodyšná a má lepší odolnost. Oba materiály se liší také způsobem výroby. Koženka se vyrábí nanesením PVC na textilii. Syntetická kůže čili eko kůže se vyrábí nanesením netoxického polyuretanového materiálu na bavlněný úplet. 

Syntetická kůže versus pravá useň

Syntetická kůže oproti pravé kůži vyniká snadnou údržbou a nabízí široké možnosti barvení. Výrobky z eko kůže jsou vhodné pro alergiky a bývají zpravidla levnější než z pravé kůže. Mají však o něco kratší životnost než kabelky z pravé usně.

 

Kabelky ze syntetické kůže, které vás uchvátí

Mírně ležérně působí luxusní kabelka SEKA Gema, která vyniká elegantním designem. Hodí se do práce i pro volný čas. Nepřehlédnutelným designem se pyšní např. prostorná kabelka David Jones Charlisa. Mezi zajímavé módní kousky patří také semišová David Jones Lela s lakovanými detaily. Ze psaníček vás jistě zaujme luxusní Belda zdobená kožešinou, elegantní LS Fashion Jenny s jemným designem nebo grafitové David Jones Azura.    

Jak o kabelky ze syntetické kůže pečovat?

Mnohé z nás mají v šatníku kromě kožených kabelek i nějakou tašku ze syntetické kůže. Často však neumíme o své doplňky správně pečovat. V případě eko kůže to není žádná věda. Údržba je snadná. Péče o syntetické kabelky spočívá v tom, že ji čas od času otřete navlhčeným hadříkem. K čištění používejte jen vlažnou vodu nebo čisticí přípravek na syntetickou kůži. Podobně jako u doplňků z pravé kůže i v případě eko kůže platí, že výrobek nesmíte např. sušit na topení či vystavovat dlouhodobě přímému slunečnímu záření.