• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Muži vs. ženy – Co kdo nosí v kabelce? Jaký názor mají muži na ženské kabelky?

22.1.2018, 16:29

Pokud bychom hledali celkový součet druhů pánských kabelek na trhu a pak bychom sečetli nabídku všech kabelek dámských, jistě by vyhrála druhá kategorie. To protože mužům stačí jedna, dvě, maximálně tři tašky klidně na pár let. Žena zato potřebuje kabelek minimálně pět a ještě mnohem víc, vždyť ke každému oblečení se hodí kamarádka jiná. Co však skrývají obě pohlaví uvnitř své kabelky? Bude odpověď u žen a mužů stejná?

Muži 

Samozřejmě záleží na situaci. Pokud se však muž nechystá do práce nebo na výlet či sportovní aktivitu, kdy je příslušenství nutné, stačí mu základní věci. Klíče, mobil a peněženka, ovšem někdy jen pár drobných, jen tak do tašky pohozených. Zajímavé je, že poměrně dost mužů má u sebe papírové kapesníky, které ženy tak rády zapomínají. 

Spousta mužů navíc před brašnami preferuje metodu kapes. Proč s sebou tahat jakýkoliv další předmět, když se vše vejde do kapes? Pánové, dejte si ale pozor na to, že vaše kapsy by neměly být příliš přeplněny, nepůsobilo by to pěkným dojmem. 

Za zmínku stojí i váha. Mužům zkrátka stačí mít při sobě jen pár věcí, které se jim obvykle vejdou do kapes či rukou. Váha jakékoliv pánské tašky je díky jejímu obsahu mnohonásobě nižší než váha kabelky dámské. 

Ženy

Ženy by obsah své tašky nikdy do rukou nepobraly. Dámy totiž nepřemýšlí jenom nad tím, co potřebují, ale zabývají se i otázkou ,,Ale co kdyby..?‘‘. Právě z tohoto důvodu má mnohá žena v kabelce náplasti, nůžtičky, náhradní tašku nebo zapalovač, i když vůbec nekouří. Samozřejmostí pro ženy je kosmetická taštička, ve které se skrývají základní ,,líčidla‘‘, taky parfém a někdy lak na nehty. 

Ženy taky nezapomínají na občerstvení, obvykle jejich kabelka obsahuje malý drink, svačinu a žvýkačky. Muži si radši v případě hladu jídlo někde koupí. 

Že mají ženy mnoho kabelek již z úvodu víme. Proč? Důvodem je samozřejmě móda a styling. Zatímco muži nosí tašky v jedné univerzální barvě, která se hodí ke všemu, ženy mají nespočet barevných tašek. Jednu ke svetru, druhou k lodičkám, třetí, když nebudou mít chuť na první. Ukázalo se však, že ženy neladí jen vnějšek kabelky s oblečením, ale i její obsah. Některá žena si do růžové tašky vezme penálek v růžových tónech, vymění i kosmetickou taštičku či zapisovací notes. V případě modré kabelky na ni zase čeká blankytný kryt na mobil. Ladíte taky věci v kabelce s vaším outfitem? 

Co říkají muži o kabelkách žen? 

Možná vás napadlo, na co v našem článku bylo prozatím zapomenuto. Ano, je to otázka pořádku. Dalším velkým rozdílem mezi ženami a muži je úklid obsahu tašky. Zatímco muži mají obvykle v brašně vše srovnané, ženy nikdy neví, kde co hledat. Důvodem je i množství věcí. Ženy taky mnohem více pohazují do kabelky nepotřebné věci, jakými jsou například účtenky, jízdenky a další drobnosti. Shrnuto jednou větou, muži dámskou kabelku považují za chaotické břemeno. 

Dámskou kabelku však pánové nevídají jen negativně. Kabelka žen je pro ně taky tajemným pokladem. Mnoho mužů přiznalo, že je vždy velmi zajímal obsah dámské kabelky. Tento bod hraje prý roli i při seznamování. Mnoho mužů údajně přemýšlí o tom, co všechno asi schovává prozatím neznámá žena ve své kabelce. Proč svou kabelku tak pečlivě střeží? 

A v posledním bodě se ještě krátce dotkneme toho, co muži doopravdy nesnáší. Je to právě situace, kdy jsou nuceni držet ženám kabelku. Takže dámy, pokud to není nutné, zkuste si vaši tašku uhlídat samy, ať svým pánům neděláte ostudu.