• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Kabelka a ples – Jaká kabelka by vás měla doprovázet?

11.2.2018, 13:32

Plesová sezóna už započala a to je dostatečný důvod k tomu, abyste si opatřila novou kabelku. Bude to tradiční psaníčko nebo jiný hit? Inspirujte se našimi tipy a radami.

Ať už se vám to líbí nebo ne, na ples byste si měla vždy brát co nejmenší kabelku. Velké tašky ponechte doma, ty slouží k běžnému dennímu nošení a jsou na společenskou akci zcela nevhodné. Snad každá žena se snaží do kabelky nahrnout co nejvíce věcí, které mnohdy ani za celý den nevyužije, ale hlavně, že je má po ruce. Na plese byste své zásoby měla omezit na minimum. Vezměte si jen to, co je pro vás naprosto nezbytné. 

Do kabelky by se měly vejít všechny vaše potřebné doklady a peníze. Pokud je plánujete do kabelky volně vložit a peněženku chcete nechat doma, nezapomeňte si z ní vyndat i lístky na ples. Nehoda se zapomenutými lístky se stává velmi často. Není nic příjemného vracet se pro ně zpět domů. Do kabelky je vhodné přidat taky mobilní telefon. Z malování vezměte opravdu jen to, co budete během večera používat. Nezapomeňte na parfém a papírové kapesníčky. Nemusíte s sebou tahat celé balení, stačí si vzít volně dva pro jistotu, můžou se hodit. 

Pokud přece jen potřebujete na ples více věcí, třeba náhradní punčochy, kdyby se vám ty vaše zatrhly, nebo lodičky na nižším podpatku na převlečení, berte si s sebou zavazadlo, které můžete s klidem nechat v šatně spolu s kabátem. V případě potřeby si pro větší kabelku dojdete a vezmete si z ní, co budete potřebovat. Na tyto věci by se vám mohla hodit třeba univerzální černošedá kabelka přes rameno David Jones, kterou si můžete vzít i do práce.

Dbejte na to, aby kabelka ladila s vaší večerní róbou včetně bot. V případě společenských událostí neplatí současný hit výrazných kabelek. Mini kabelka by měla zapadat do vašeho outfitu, měla by být minimálně nápadná

Jaké druhy psaníček jsou vám k dispozici? 

Psaníčko do ruky

Nejjednodušší typ psaníček tvoří hranatá klasika. Mini kabelka ve tvaru poštovní obálky stylově padne ke každým šatům. Pokud víte, že na plese chcete bezstarostně tančit a nemáte nikoho, kdo by vám kabelku pohlídal, zužte svůj výběr na kabelky s poutkem na ruku. Zavěsíte ji za zápěstí a můžete tančit. 

Psaníčka s dlouhým popruhem

Dříve byly dlouhé kabelky na plese nepřijatelné. V současné době je však na tyto kabelky nahlíženo pozitivně, dokonce jsou mnohými ženami vyhledávány. Pokud je vaše heslo ,,pohodlnost nadevše‘‘, určitě zamiřte při výběru do této sekce. Je myslete na to, že je není vhodné nosit jako crossbody, ale pouze zavěšené přes jedno rameno. 

Netradiční plesové kabelky

Jak již bylo řečeno, co se týče ,,nebezpečných‘‘ barev, měla byste se krotit. Nic vám však nebrání v tom, abyste si na ples vybrala kabelku nezvyklých tvarů. Existují například kabelky a la váčky nebo takzvané pytlíčky. Ty jsou obvykle šity z lesklých či tenkých materiálů, jakými je například satén nebo hedvábí. Nic vám nebrání v tom, vzít si do ruky jen nějakou větší peněženku, pokud do ní dokážete všechny nezbytnosti poskládat. V současnosti se začaly vyrábět taky plesové kabelky se dvěma uchy, které vypadají stejně tak, jako byste zmenšila klasickou tašku do ruky. I tato kabelka pro vás může být řešením. 

Jak se na ples vybavíte?