• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Trendy jara 2018

14.3.2018, 13:32

Seznamte se s největšími trendy jara, které zanedlouho rozzáří výkladní skříně módních obchodů. Co si návrháři vymysleli pro začátek roku 2018?

Retro styl

V rámci retro stylu se k nám již před příchodem nového roku dostaly legendární ledvinky. Ty se v současné době již nosí, jejich vrchol je však očekáván až s teplejším obdobím, kdy se praktičnost ledvinky ještě prohloubí. Ledvinkami to však nekončí. Začíná frčet takzvaný ,,daddy style‘‘, který skrývá hned několik výstředních kousků. Číslem jedna budou vytahané košile různých barev. A nejen ty, oversize mikiny začnou být ještě více oversize. Na trhu narazíte taky na větrové bundy přímo vražedných barevných kombinací. Nenajdete tyto módní výstřelky ještě schované hluboko ve svém šatníku?

Kabelky z ,,plastu‘‘

Velmi překvapivou novinkou jsou průhledné kabelky. Napadlo by vás koupit si doplněk z plastového materiálu? Možná jste ani neměla tu příležitost. Teď ale budete mít možností ke koupi víc než dost. A protože průhledná plastová kabelka, skrz kterou je vidět celý její obsah, není nijak praktická, budou k sehnání modely, které jsou z vrchní části plastové, ale obsahují vnitřní barevné neprůhledné kapsy. Pořídíte si takovou krásku do vašeho šatníku nebo zůstanete u tradic? Největší výhoda těchto trendy kabelek? Nikdy vám nepromoknou. Plastový materiál nezůstane jen u tradiční průhledné varianty. Seženete i modely barvené. Narazíte jistě taky na oblečení v tomto stylu. 

Od hlavy až k patě ve stejném

Základním pravidlem módy je kombinovat barvy, které se k sobě barevně hodí. Nikdy by nemělo být do outfitu voleno příliš mnoho barev, abyste nevypadala jako pastelkami vymalovaná. Jak je to ale s tím, když se obléknete pouze do jedné jediné barvy od hlavy až k patě? Letos tímto stylem dokonce zabodujete. Neznamená to obléknout si pouze oblečení stejných odstínů, je potřeba sladit taky doplňky, samozřejmě kabelku a taky boty. Ač se vám to možná nezdá, stejně barevné ladění může být velmi obtížné, co se týče módy. Rozhodně ne na každou příležitost a ke každému stylu se hodí.

Průhledné oblečení

Ať už si na sebe obléknete průhlednou sukni jen z tylu nebo zdobený průhledný top, nesáhnete vedle. I letos bude v kurzu vrstvení. A protože tento styl vzroste pravděpodobně s koncem jara a příchodem léta, je nutné, aby vrchní materiály nebyly příliš těžké a aby nezahřívali. Existuje něco lehčího než tyl? 

Motýlci

Motýlí vzor ovládl mola světoznámé akce Fashion Week v New Yorku. Na vzor motýlích křídel se zaručeně můžete těšit už teď. Bude frčet motýlí oblečení, ale taky doplňky. Kabelky ozdobí motýlí křídla ve 3D provedení. Určitě si koupi alespoň jedné božské motýlí kabelky naplánujte.

Růžová a červená barva

Nebývá zvykem, že by v módě určitého období prorazily dvě barvy, které k sobě neladí. Dnešní rok shledá velký zlom. Zaručeně mezi námi přivítáme kousky červené nálady a taky růžové syté barvy. Růžový odstín přímo šokoval kombinací s čistě bílou barvou bez jediného černého detailu. Troufnete si zahalit se do růžové barvičky s bílými doplňky? Pokud ne, nevadí. Máte ještě jednu možnost u červené. Z hlediska červené přivítáme zejména její pastelové tóny. Na jaře si jistě budete moci vybírat z tisíce kombinací červených kabelek a bot.