• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Tajné zbraně ve Vaší kabelce

21.3.2018, 21:45

Jistě jste se již ocitla v situaci, kdy jste úplně sama musela kráčet tmavými ulicemi. Stačí, aby někde zašustil keř a vy už máte strach, jestli vás někdo nesleduje. I když se ve většině situací bojíte zbytečně, není od věci vědět, jak se v případě napadení cizím nepřítelem bránit.

Jaké poklady ukrýt do kabelky? A co když žádný předmět primárně určený k sebeobraně ve své tašce zrovna nemáte? Možná vás překvapí, že ubránit se dá pomocí spousty věcí, které běžně nosíte v kabelce. Stačí vědět, jak je použít.

Pokud byste testovali, jaký prostředek k sebeobraně je tím nejpoužívanějším, zvítězí pepřový sprej. Ten bere mnoho žen za běžnou součást kabelky spolu s peněženkou a dalšími denně potřebnými předměty. Vaši oběť po použití ,,pepřáku‘‘ nebudou pálit jen oči, ale celá tvář. Získáte tak dost času na útěk.

Dobrým předmětem k boji je taky paralyzér. Dnes takovýchto zbraní seženete hned několik druhů. Pokud do práce nosíte větší kabelku, jistě se vám do ní tato pomůcka vejde. Funguje na principu generování vysokého napětí a elektrického proudu s nízkým nábojem. Útočníka při použití paralyzéru ochromíte na jisté dvě vteřiny. I takto krátký čas vám umožní úprk. Problém je jen v tom, že se musíte dostat do bezprostředního kontaktu s útočníkem. 

Ať už se domů vracíte z práce nebo z večírku, jistě si s sebou nesete klíče. Ty vhodně ukládejte do speciální kapsičky kabelky. Urychlíte si tak práci s hledáním. Snad každá žena poznala pocit, kdy stojí před vchodovými dveřmi a klíče klidně celých pět minut ne a ne najít. Stejně toto hledání ve většině případů končí vysypáním obsahu celé tašky, aby se klíče mezi všemi těmi poklady v kabelce objevily. Takhle ne! Ukrytí klíčů do speciální kapsy vám přijde vhod i v případě, že se za vámi v dáli někdo plíží. Alespoň pro pocit bezpečí je ideální vytáhnout svazek klíčů z tašky. Celé je uchopte do dlaně a ty nejdelší klíče poskládejte mezi prsty. Sevřete ruku v pěst a takto jděte klidně celou dobu domů, třeba jen pro jistotu. V případě obrany si ani možná nedokážete představit, jak rána ,,zubatou pěstí‘‘ dokáže zabolet.

Jistě v kabelce nosíte také propisku. Popadněte tužku do ruky. Pokud se jedná třeba o propisku, stlačte její konec tak, jako byste se chystala ke psaní. Tužkou pro napadnutí miřte na bolestivá místa. Ideální je jejím hrotem bodnout mezi palec a ukazovák nebo do krku. Můžete mířit i na oči či tváře. Na útočníka neberte žádné ohledy.

Zbraní Vám může být i samotná kabelka. Jak se ukázalo, je dokonce jednou z nejúčinnějších zbraní. I když je Vaše kabelka například nová, jistě Vám jí bude méně líto než-li Vašeho života.

Kabelku ideálně chyťte oběma rukami. Roztočte se dokola, aby kabelka díky Vaší otočce nabrala co nejvyšší rychlost. Pak ji namiřte plnou silou útočníkovi do tváře. Jestli toho nebude dost, seberte všechny Vaše síly a kabelku na něj ještě jednou vrhněte a následně utečte. Pachateli bude pravděpodobně dlouho trvat, než se vzpamatuje, a Vy se zatím můžete schovat nebo sehnat pomoc.

Dokázala byste se v nebezpečných situacích ubránit?