• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Ideální kabelka do práce - jakou si vybrat?

29.3.2018, 22:09

Najít kabelku, která by odpovídala všem vašim kritériím, není vůbec žádná legrace. O tom jste se ostatně již možná přesvědčila ze zkušeností sama. Vybrat pak kabelku ještě speciální do zaměstnání, aby odpovídala formálním požadavkům, to už je přímo umění. Pojďme si projít základní kategorie, na které je třeba brát ohled při výběru tašky do práce.

Velikost

Kabelka do práce by měla být určitě prostorná, to však neznamená, abyste s sebou každý den nosila kabelku velikosti cestovní tašky. Nejvíce vhodný formát kabelky se pohybuje kolem velikosti A4. Měly by se vám do ní vejít potřebné dokumenty, diář, ať už papírový nebo elektronický, denní nezbytnosti a také nějaké to občerstvení. Za největší zázrak by se daly považovat kabelky s upravitelnými velikostí. Takové tašky, které můžete pomocí zipu rozšířit až o několik centimetrů.

Materiál

Nejprestižněji bude s jistotou vypadat kabelka koženého designu. Je jedno, zda zvolíte broušený model nebo ne, v obou případech vám kabelka dodá eleganci a zvýší váš business look. Není nutné nosit pouze kožené doplňky, dobrou službu odvedou i kabelky koženkvých materiálů. Jen si pamatujte, že zvlášť o koženkové kabelky je třeba se starat. Když je nenosíte, uklízejte je do šatníku. Kabelky byste neměli skládat na sebe. Ne přiliš vhodné jsou textilní tašky, ty se do práce nehodí. Pamatujte si, že žádný materiál u kabelek ne stavěný na to, aby zvládl těžká břemena. Pokud si s sebou do práce musíte nosit notebook, který pár kil má, raději mu věnujte jinou tašku, která je pro jeho tíhu špecálne vyráběna.

Barva

Pokud vaše pracovní pozice vyžaduje barevnou formálnost, co se týče oblečení, měli byste se krotit i ve výběru kabelky. V první řadě je třeba se zaměřit na to, aby kabelka ladila s vaším outfitem. Obvykle je ideální volit tašky v neutrálních barvách, které nijak nevyčnívají. Určitě nic nezkazíte černou barvou, taky šedou či béžovou. Pozor na bílou. I když jde o barvu neutrální, s tmavým kopletom může působit nehezky výrazně. Pokud vám práce nepředepisuje oděv, můžete sáhnout po pestrých barvách. Jen to s nimi nepřežeňte, stále jistě chcete vypadat seriózně. Lze nalézt i barvy na pomezí. Pokud chcete vyniknout, ale neurazit svého šéfa, pak zužte svůj výběr na pastelové kabelky ve velmi světlých provedeních. Ty jsou zásahem do černého. Dobrá je taky volba hořčicově žluté barvy. Nejserióznější look vám samozřejmě dodá černá kabelka, ideálně v matných odstínech.

Tvar

Když se zaměříme na tvarovou záležitost, máte v tomto směru asi největší možnost volby. Není nutné omezovat se pouze na kabelky do ruky aktovkový stylů. Volit můžete i jiné formáty. Líbit by se vám mohla třeba bowling bag nebo kabelka na styl birkinky. Pokud vás nebaví nosit kabelku v ruce, dobře bude vypadat taky tote bag alias shopper bag, kterou můžete bez omezení nosit na rameni. Do zaměstnání není vhodné nosit kabelky crossbody. Tento druh tašek je určen pro volný čas.

Jaká kabelka bude tvořit váš každodenní doprovod do práce?