• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Proč ženy vlastní tolik kabelek?

28.4.2018, 22:16

Proč ženy vlastní tolik kabelek? Po odpovědi na tuto otázku se pídí kdejaký muž. Ženy o ní ani nepřemýšlí. Mít dostatek kabelek je přece přirozená věc. Má nákup kabelek nějaké vysvětlení? Proč si ženy právě kabelky tak rády pořizují?

Základní potřeby

Základní výbava příručních tašek u mužů se liší s výbavou dámskou. Žena bere za nezbytnou potřebu kabelku do práce, tašku na cvičení, psaníčko do společnosti, crossbody na volný čas a batůžek na cestování. Tento seznam je pro ženu obvykle tou úplně nejzákladnější a nutnou výbavou. Už tak docela velký počet nebo ne?

Slevy a výhodné akce

Slevy jsou kapitolou samy o sobě. Lákají prostě každého a je to přirozené. Velkých červeně vybarvených upozornění s heslem sleva nebo akce si oko všimne ihned. Vidinu pošle do mozku a v něm už se začne reakce na slevu kumulovat. Díky slevám mají lidé pocit, že mnoho peněz ušetřili, vlastně na svém nákupu ještě vydělali. Dobrý nákup za příjemnou cenu vám dokáže pěkně zvednout náladu. Nejen že se budete těšit z nových věcí, ale taky budete mít radost, že jste dobře ušetřili. Navíc se každým nákupem skvěle odreagujete.

Nákup zlevněné kabelky udělá ženě dvojnásobnou radost. Správná módní expertka totiž ví, že se nemusí bát, že by její kabelka vyšla z módy. Dámské tašky jsou totiž věčné. Sice existují momentální trendy, ale ty není zas až tak nutné, co se týče kabelek, dodržovat. Zásadou je správná kombinace s oblečením a jeho stylem. To je taky důvod, proč ženy nedávají kabelky pryč, pokud to není nutné. Neustále jen přibývají, protože ty staré se ještě můžou a budou hodit. 

Sladění s oblečením

Jak již bylo řečeno v úvodu, pět tašek potřebuje průměrná žena úplně nezbytně. Je dobré, aby toto vybavení bylo vystrojeno do neutrálních barev a dalo se zkombinovat s co nejvíce oblečením. Jedna barva však ženě nestačí. Ne ke všemu se hodí černá nebo bílá kabelka. Dámy k sestavování modelů potřebují mnohem větší možnosti. A pak je zde problém jménem boty. Každé z nich k sobě přece musí mít alespoň jednu kamarádku jménem kabelka ve shodných nebo podobných barvách.

Prestiž

Většina žen má potřebu vlastnit alespoň jednu značkovou kabelku, se kterou se bude moci chlubit ve společnosti. Tato kabelka však obvykle neslouží na denní nošení, aby nedošlo k jejímu brzkému zničení, a tak čeká v šatníku na správnou příležitost. Kolik takových kabelek se ve vašem šatníku skrývá?

Jdu s dobou

Mnohé dámy taky samozřejmě sledují aktuální trendy. No a občas, když si prohlíží výlohu s kabelkami, nad nimiž visí titulek Novinka nebo Hit!, prostě se neudrží. Vždyť už si dlouho přece žádnou novinku nekoupily.

Dárky

I když si muži na počet kabelek své manželky nebo přítelkyně rádi často stěžují, nastanou situace, kdy jim jejich vinou do sbírky přibyde další kousek. Narozeniny, Vánoce nebo třeba výročí. Když muž neví, po čem sáhnout, je mu jasné, že hezká nová kabelka určitě nebude krokem vedle.

Je to zábava

Většinu žen nakupování prostě baví. Tato činnost je pro ně skvělým odreagováním. A pokud zrovna nemají chuť na převlékání ve zkušebních kabinkách, je kabelka tou nejlepší kořistí.