• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Májové kabelky

3.5.2018, 18:25

Nadcházejíce měsíc květen je považován za období lásky. Startuje hned prvním svátečním dnem v měsíci, ke kterému neodmyslitelně patří polibek pod rozkvetlou třešní. Žena, která ho dostane, bude celý rok zářit krásou a šarmem. Polibek taky dodává vitalitu a slibuje plodnost.

Tento májový zvyk je starý stovky let. Slavnosti prvního máje fungovaly už ve starověkém Římě. Tento den byl věnován bohyni jara a plodnosti Floralii. Všechny ulice zdobily rozkvetlé květiny, které symbolizovaly přicházející letní období. Zamilovaní si dokazovali svou lásku rozkvetlými stromy, které byly známkou nového života. Polibky znamenaly zejména víru v plodnost ženy. Pokud už na prvního máje byla žena těhotná, tradovalo se, že může do rozkvetlého stromu našeptat, zda si přeje narození dívky nebo chlapce.

U nás se májová tradice pojí zejména s rozkvetlou třešní. Proč se páry mají líbat přímo pod ní, se dnes s jistotu neví. Je fakt, že tento zvyk se nedodržuje ani ve všech koutech naší země. V některých oblastech se zamilovaní líbají pod jabloněmi a dokonce i břízami.

Už víte, jak se ve sváteční den oblečete? Jak jinak než květinově! Zvolte pro tento den roztomilý barevně laděný outfit. Celkový šmrnc mu můžete dodat stylovou kabelkou. Přivítejte teplé období úžasnými květinovými variacemi. Co třeba některá z těchto kabelek?

Dámská kožená crossbody kabelka květinová - ItalY

Tato drobná veselá kráska vám skvěle poslouží pro všechny příležitosti. Hodí se na společenské akce, ale taky zafunguje jako volnočasová. Její popruh crossbody lze upravit tak, aby šla nosit šikmo přes rameno nebo jen na rameni zavěšena. Kabelka obsahuje hlavní uzavíratelnou kapsu, dále má zvenku i zevnitř drobnou kapsičku na zip. Vejdou se vám do ní všechny nezbytnosti. Nyní navíc tuto kabelku seženete za skvělou akční cenu.

Moderní květinová kabelka přes rameno černá - David Jones

Květinová kabelka David Jones se vám bude hodit na přenos více věcí. Je ideální například do práce či školy, protože se vám do ní vejdou dokumenty i drobná svačinka. Dá se nosit na předloktí i na rameni. Květiny, kterými je kabelka posetá, rozzáří nejen její design, ale celý váš look. Kombinovat se bude nejlépe s pastelovými kombinacemi. Otestujte spojení elegance a jedinečnosti této tašky.

Dámská cestovní taška tmavě modrá květinová – Travel plus

Jistě někdy podnikáte cesty, na které s sebou potřebujete více věcí, které se nevejdou do běžné kabelky. V tom případě se vám bude hodit menší cestovní taška. Dá se nosit na rameni, ale obsahuje taky popruh crossbody. Taška je střední velikosti, skládá se z hlavního uzavíratelného prostoru na zip, dále má mnoho menších vnitřních i venkovních kapsiček. Má taky dvě boční kapsy, do kterých se dá zapasovat půllitrová láhev s vodou. Výhodou této tašky je sportovní materiál, který je snadno omyvatelný. Připadne tato praktická kabelka do vaší jarní či letní kolekce?

Přemýšlíte, zda se máte za rozkvetlým stromem vydat? Vězte, že líbání pravdu zlepšuje zdraví. Uvolňuje tělo, odbourává stres a vysoký krevní tlak. Přispívá i na kráse. Při líbání se totiž posilují obličejové svaly a díky tomu mizí vaše vrásky. V případě vášnivých polibků navíc ještě ztratíte nějaké ty kalorie. Jaká kabelka vás bude nejen na májový den zdobit?