• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Jak vybrat vhodnou sportovní tašku

11.6.2018, 12:04

Chodíte pravidelně do posilovny, na skupinové lekce aerobiku nebo hrajete jeden z týmových sportů? Jistě by se vám pro tyto účely šikla vhodná sportovní taška. Jak postupovat při jejím výběru?

Správná velikost

Do sportovní tašky byste měli ukrýt vše potřebné. Vybírejte tašku podle jejího nejčastějšího využití. Pokud do ní potřebujete schovat jen věci na převlečení, obuv, láhev s vodou a menší energetickou svačinku, postačí vám nějaký menší model tašky.

I v tomto případě je však sportovní taška lepší variantou než vaše volnočasová kabelka. Tašky jsou totiž stavěné na to, aby unesly větší náklady. Počítají s tím, že do nich uschováte třeba závaží na ruce do posilovny a další předměty. Pokud hrajete týmový sport nebo zkrátka potřebujete do tašky ukrýt další náčiní, vyberte si tašku s více kapsami. Ty vám umožní udržet si v ní systém. Pokud se rozhodnete pro nákup větší tašky, můžete ji využít i jako zavazadlo na kratší cestovní pobyty. 

 

Vhodný tvar

Nezapomeňte se zaměřit taky na tvar tašky. Nejčastější jsou modely krychlového tvaru, avšak v kurzu jsou aktuálně i tašky podlouhlého válcového tvaru. Hranaté tašky mají tu výhodu, že mohou být snadno vyztuženy, jejich dno je obvykle vyplněno pevným materiálem, který zajišťuje, že se látka tašky pod nákladem nepropadne. Zakulacená příruční zavazadla jsou vhodná na nošení menšího obnosu. 

 

Materiál

Kožené modely kabelek jsou vždy jistotou kvality, avšak v případě sportovních tašek je vhodné zaměřit se na textilní materiály. Kůže totiž vzbuzuje jistou míru vážnosti, která v tomto ohledu není nutná. Textilie naopak podpoří vašeho sportovního ducha. V případě menšího obnosu vám postačí taška z tenké látky, lepší výdrž však shledáte u tašky silnějšího materiálu. Nejvíce vhod vám přijdou omyvatelná zavazadla.

Barva

Co s týče barev a motivů, nemusíte se omezovat, právě naopak. Sportovním taškám sluší crazy potisky i výrazné barvy. Pokud však chcete, aby se vám taška hodila ke každému kousku oblečení, není od věci vybrat si nějakou v tmavém jednobarevném designu.

Vhod by vám mohla přijít Nylonová šedá sportovní taška Enricco Benetti Acantha. Jedná se o nylonový model, který se skládá z velkého počtu kapes. Obsahuje odepínatelný popruh crossbody. Vyztužené má nejen dno, ale taky ucha, aby se taška lépe nosila. Na spodní části jsou navíc čtyři gumové plošky, které brání ušpinění tašky při pokládání na zem. 

 

Jak tašku budete nosit?

Klasickou tašku můžete nosit za ucha v ruce nebo na předloktí. V případě nákupu větší kabelky je vhodné prozkoumat, zda je vybavena popruhem přes rameno, ideálně nastavitelným, který se přizpůsobí vaší výšce i způsobu nošení. Pokud s sebou vozíte těžké náklady, možná se vám šikne sportovní taška obohacená o kolečka.

Pokud se chcete odpoutat od klasických designů, můžete popřemýšlet o nákupu tašky s delšími uchy, která se nosí na ramenou. Je třeba počítat s tím, že do tohoto modelu se nevejde až tolik věcí.

Už máte představu, jaké tašce dáte přednost?