• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Nevíte, jak kabelku správně zkombinovat s outfitem?

11.7.2018, 11:20

Díky těmto pěti pravidlům už nešlápnete vedle. Kabelka je oblíbený módní doplněk každé ženy, někdy s ní však může být i starost. O trochu méně ji začneme mít rády ve chvíli, kdy přichází na řadu otázka sladění s outfitem.

Neustále si pokládáme otázku, zda se kabelka k oblečení hodí barvou nebo stylem. Buďte si jistá jednou pro vždy. Řiďte se těmito zásadami a nikdy nešlápnete vedle.

Sportovní nebo formální

Je dobré nejprve rozlišit kabelky do společnosti a na volný čas. Ne každá taška se hodí do práce, jiná zase nebude ladit s vaším oblečením na cvičení. Rozdělte kabelky podle jejich vzhledu alespoň na dvě zmíněné kategorie a máte vyhráno. Je však třeba upozornit na to, že každý druh tašky nemusí být buď jedno nebo druhé. Kupříkladu takové třpytivé psaníčko krásně sedne k večerním šatům, zato jiné psaníčko s nášivkou, cvočky a připínacím popruhem si můžete vzít klidně k džínovým kraťasům na festival. 

 

Na postavě záleží

Kabelka může dát vyniknout vašim přednostem, ale taky naopak. K drobnější postavě se hodí taška menších rozměrů. Rozhodně nenoste obří shopper bag, která vám sahá od ramen až po boky, takový doplněk vás akorát ještě opticky zmenší. Vysoké a hubené postavy by se zase měly zaměřit na crossbody trochu větších rozměrů. Vybírejte kabelky s nastavitelným popruhem, který si můžete upravit podle potřeby. V případě plnější postavy byste se měla vyhnout drobným kabelkám úplně nebo alespoň těm s oblými tvary. Noste tašky s hranatými rysy a jakékoliv kabelky do ruky. 

 

Omezený počet barev

Vaše kabelka by se měla držet stejných barevných tónů do jakých je sestrojen váš celý oděv. Pokud se chystáte vyrazit ven v neutrálních barvách, můžete s kabelkou experimentovat. Jako módní specialista zvolte výraznou kabelku, která rozzáří celý váš outfit. K bílému, béžovému či smetanovému oblečení výborně padnou kabelky v pastelových barvách. Pokud máte zálusk na kabelku v neonovém provedení, kombinujte ji s tmavšími kousky, abyste ji ještě přirozeně nechala vyniknout. Pamatujte si, že pokud se ještě chcete ozdobit jiným barevným odstínem, měla byste pokračovat v tónech kabelky.

Jeden vzor

Na míchání různých vzorů si dejte pozor. Proužky a gepardí vzor k sobě nikdy nepůjdou. Pokud je vaše oblečení jednolité, tedy bez vzorů, můžete si vzít libovolně stylizovanou kabelku. Jestliže se však na vašem oblečení již vzory vyskytují, dejte přednost raději jednobarevné tašce, která sice v tomto případě nebude nejnápadnějším doplňkem, ale zato váš outfit neponíží. Pokud jste typ, který rád experimentuje, a láká vás variace vzorů či různých ornamentů, myslete na stejné barevné ladění, které váš celý look alespoň trochu sjednotí.

 

Dejte na módní trendy

Už nevíte, jak zkombinovat kabelku s oblečením, aby vaše vizáž působila stylově a celý outfit jedinečně? Sledujte módní trendy a nechte se jimi inspirovat. Udávejte tón svému okolí a staňte se inspirací pro ostatní. Co frčí teď? V současné době s jistotou zaujmete kabelkou zavěšenou v pase, která připomíná tradiční ledvinku, nebo taškou s pestrým květinovým vzorem, která je na léto jako stvořená.