• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Oblékání podle feng shui

22.8.2018, 10:17

Staré feng shui vznikalo již před stovkami let na území Číny. Dodnes je toto učení považováno za tradiční program tamního světa. Jedná se vlastně o životní styl, který se zabývá člověkem a jeho životním naplněním a prožíváním v konkrétním prostoru a čase. Nastolit v životě člověka klid, harmonii a umožnit nerušené plynutí čchi, to je cílem feng shui. Učení feng shui se hodně soustředí taky na vliv energií kolem nás. Do některých můžeme být vtaženi, jiné si vytváříme. Naučte se využívat energetické proudy pro svůj prospěch.

Pro feng shui je důležitý pořádek, neboť právě chaos je jedním z tvořičů negativních signálů. Co z toho vyplývá pro oblečení? Zaprvé byste se měli zbavit všeho nepotřebného. Prodejte nebo darujte oděv a doplňky, které jste už přes rok nenosili. Feng shui taky zrazuje od příliš horlivých vzorovaných či barevných kombinací, které nejen nemusí působit esteticky dobře, ale taky na okolí i svého nositele srší rozbouřené emoce. 

Je potřeba zbavit se též předmětů, které vám připomínají nešťastné nebo nepříjemné okamžiky. Už při pohledu na ně se vám mění nálada? Pak se s nimi nastálo rozlučte a hned se vám bude lépe dýchat. Jistě není třeba mluvit o negativní energii, která by se při větším množství vzpomínek mohla přenést taky na okolí. 

Oděv i vaše kabelka by měly vyzařovat pohodu, dávat najevo vaši čistou mysl a radost ze života. Zbavili jste se až příliš mnoha věcí a teď byste svůj šatník potřebovali doplnit? Inspirujte se vnímáním barev podle tohoto učení. Jaká barva o vás vypoví to pravé? Nyní se podíváme na charakteristiky základních barev, respektive těch, které se nejraději nosí. 

Dokonalost, čistota, oddanost, to vše a mnohé další vlastnosti na vás prozradí svatá ,,barva nebarva‘‘. Lidé nosící bílou působí obvykle seriózním dojmem. Člověk hovořící s osobou v bílé je k ní patřičně důvěřivý. 

Společenská hladká bílá dámská kabelka do ruky - ItalY Neola 

Feng shui vidí červenou jako zdroj energie a aktivity. Nosit by ji měli lidé, kteří chtějí ukázat své pravé já, které rozhodně neklesá k zemi. Červená barva dokáže vyzývat i přesvědčovat. Pokud to s jejím působením nechcete přehánět, vsaďte na minimalistický doplněk v podobě červené kabelky.

Originální třpytivé dámské psaníčko červené - Delami D687

Modrá vám pomůže se splněním všech vašich přání. Svému nositeli dodává nezávislost, ale taky nepřístupnost. Pro formální účely volte tmavší odstíny modré, ve volném čase noste klidně pastelové barvy. 

Tmavě modrá kožená luxusní velká kabelka Elza

 

Černá barva přidává člověku na serióznosti. Aby taky ne, když jde o barvu vhodnou pro pracovní pohovory nebo na ples. Je taky symbolem něčeho tajemného a nepoznaného. Černá nikdy neurazí ani není žádnému oku nepříjemná. V případě, že nevíte, jaká barva je pro váš den vhodná, feng shui doporučuje obléknout se do černé nebo jejich odstínů. Tato ,,nebarva‘‘ je prý pro každého mnohem vhodnější než špatně zvolený barevný tón. 

Elegantní dámské crossbody psaníčko černé - David Jones Laodamia

Víte, že i pro doplňky má feng shui drobný návod? Podle tohoto učení je prý ideální využívat síly země. To znamená, že byste měli nosit kožené kabelky a tašky, dále šperky ze zlata nebo stříbra, případně doplňky s drahými kameny. Podle feng shui energetická centra dokreslují právě doplňky. Povoleny jsou taky talismany a amulety, které si každý člověk vybírá individuálně. Obsahuje i vaše kabelka nějaký klenot, který vám nosí štěstí? 

Dámské přívěsky na kabelky

Feng shui vám, co se týče oblékání, podá jen základní návod. Je dobré si pamatovat, že nosit byste měli to, v čem je vám dobře. Pokud se v nějakých módních kouscích necítíte fajn, tak je nenoste. Oděv, se kterým nejste spokojeni je vhodné vyměnit za nový, který vám bude dělat radost každý den.