• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Dárkový průvodce ve světě kabelek

10.12.2018, 14:28

S blížícími se svátky můžete koupit kabelku jako dárek pro někoho na kom Vám záleží. Zda jste žena a hledáte tašku pro svého člena rodiny nebo přítele; nebo jste muž, který chce udělat dojem na svou přítelkyni, či manželku, máme tu pro Vás dárkového průvodce ve světě kabelek který vám pomůže při výběre perfektního dárku! Tak jak se stát nejlepším dárcem kabelky?

Pozorování jejího životního stylu

Jaká je její každodenní rutina a kam chodívá? Co obvykle nosí v tašce?
Chodí do školy nebo pracuje v prostředí, které vyžaduje pracovní dress code? Pokud je často na cestách, v tašce jistě bude nosit lahvičku s vodou i notebook. Malá taška by určitě byla k ničemu, naopak velká taška s dostatkem přihrádek bude velmi užitečná. Často chodí na večírky, párty do kina? V tom případě je vhodnější malá kabelka. Pokud má tendenci nosit u sebe jen několik základních věcí, jako jsou klíče a peněženka, určitě nebude sahat po velké tašce.

Pozorování jejího těla

Jaký je její typ postavy? Pokud má větší prsa, crossbody kabelka s dlouhým popruhem nošena křížem přes tělo by jen upútavala pozornost právě na tuto oblast. Pokud má široká ramena, maličká kabelka by způsobila, že by působila mohutnější než je ve skutečnosti. Pozor i na velké tašky, které mohou ženu drobné postavy zcela překrýt. V úvahu by se měla brát i délka popruhu, ideální je pokud je lze nastavovat podle potřeby.

 

Moderní městský dámský batůžek tmavě modrý - David Jones Jordane

Jaké barvy, doplňky často nosí?

Pokud vybíráte barevnou kabelku, měli byste nahlédnout i do jejího šatníku a zjistit jaké barvy v něm najdete. Pokud totiž koupíte kabelku v barvě, která se nenachází v šatníku, případně se nedá zkombinovat s barvami oblečení a doplňků, které tam má, je pravděpodobné že ji nemusí nosit.
Také si všímejte materiál a vzhled doplňků které má v oblibě. Má tendenci nosit zlaté šperky nebo stříbrné? I takové "maličkosti" je třeba si všímat a doladit je například s kováním kabelky.
Jako obvykle nosí tašku? Prověšenou přes jedno rameno, nebo ji nosí křížem přes tělo či v ruce? Tento údaj je velmi důležitý, pokud totiž koupíte kabelku s malým uchem bez popruhu a ona preferuje nošení na popruhu přes rameno, kabelka bude většinu roku a možná navždy v šatníku.

Nákupní výdaje

Není pravda, že čím vyšší je cena kabelky, tím je kabelka lepší, stejně jako nákup drahého jídla nemůže zaručit, že vám bude chutnat více, protože každý má jiný vkus. Další věc, kterou je třeba brát v úvahu, je koupa značkové tašky nebo kabelky, kterou běžně nosí, nebo značky, o které víte že ji obdivuje, příp. o ní sní. Dobrý tip pro Vás: zkuste během nakupování přejít do oddělení kabelek a pozorujte, které z nich si ohlíží; a pokud budete mít štěstí, možná vám řekne, že konkrétní kabelka se jí líbí.

 

Větší elegantní béžová dámská kabelka - Annie Claire 

Nepodceňujte zabalení dárku

Pěkně zabalená kabelka v krabici, nebo dárkové tašce je stejně důležitá jako kabelka sama. Ujistěte se, že kabelka je v krabici pěkně uložena, aby ukázala svůj skutečný tvar, pro zajištění skvělého prvního dojmu. Kabelky které mají dlouhé řetízkové, nebo jiné popruhy vypadají hezčí, pokud popruhy úhledně smotáte do smyčky a svážete např. páskou. Ujistěte se, že dárkový obal není pro kabelky ani příliš velký ani malý, ideální je, pokud kabelku vložíte ještě do hedvábného papíru, který dodá takovému daru pěkný a luxusnější vzhled. Na závěr převažte krabici stuhou nebo pomocí roztomilého štítku ji označte.


Pokud váš dárek potěší majitelku: Blahopřejeme! Skromně skonštatujte, jaké to bylo jednoduché, jste přece absolutním odborníkem na kabelky...

 

Velká módní a stylová hnědá dámská kabelka - MARIA C Azyla