• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Jak může výběr peněženky ovlivnit bohatství podle Feng Shui?

28.1.2019, 08:55

Feng shui je starobylá čínská metoda, ve které jde o pochopení energie čchi, která pochází ze země. Tuto energii můžete cítit ale i tam, kde žijete nebo pracujete - a dokonce můžete díky ní vylepšit svou finanční situaci. Nejen úsilím v práci, ale i správným výběrem peněženky můžete rozhodnout zda bude vaše peníze přitahovat, nebo ne.

Jak barvou peněženky přilákat a ušetřit peníze?

Jelikož podle Feng shui je barva nositelem nejsilnější energie, doporučené jsou "zlatá", "žlutá", "červená", "černá" a "hnědá". Zvláště zlatá, nebo žlutá má velmi silnou přitažlivost a je vhodná pro barvu peněženky, ale nedoporučuje se lidem se sklony k hazardním hrám, nebo tím co chtějí rychle zbohatnout. Ať už si vyberete celou peněženku ve zlaté barvě, nebo jen dozdobené zlatými doplňky její energie bude působit stejně.

 

Lakovaná kožená černá peněženka na zip - Lorenti 780RS

Pro ženu se doporučuje i červená peněženka. Červená je barva, která přitahuje peníze, bohatství a hojnost. Aktivuje příležitost k získání peněz. Kromě toho zlepšuje lidské vztahy a pokládá se za nejšťastnější barvu. Někteří experti dodávají že červená evokuje oheň a láká lidi utrácet zbytečně mnoho peněz.

Luxusní dámská lakovaná kožená peněženka červená - Lorenti 0112SH

Hnědá barva patří také k nejoblíbenějším po černé. Právě v této barvě je v obchodech obrovský a atraktivní výběr. Hnědá barva symbolizuje houževnatost, sílu stabilitu, ochranu tedy i spořivost. Ze života si všimněte, že právě úspěšní muži mívají krásně tmavě - hnědé kožené peněženky. Jsou to muži co mají našetřeno a váží si své peníze. A právem. Jsou to lidé, kteří vědí že pokud člověk něco ctí a zpráva se k tomu s úctou vždy se mu to vrátí.

 

Dámská kožená koňaková peněženka - Delami CHAGL04104

Barevných možností je mnoho a obecně platí že čím je barva tmavší tím je její síla a ochrana silnější. Proto peněženky v světlých odstínech nejsou zcela ideální.

Peněženku i kabelky udržujte vždy uklizené!

Není vaše peněženka plná zbytečných bločků, jízdenek a papírků? Aby se zvýšilo štěstí v penězích, neměla by být peněženka přeplněná bločkami, ty jsou symbolem peněz které od vás odešli, či velkým počtem platebních nebo kreditních karet, ty totiž symbolizují dluhy a půjčky. Peněženku si pravidelně uklízejte a všechny použité a již nepotřebné jízdenky či papírky s poznámkami v ní nenoste.

I peněženka má svou délku života!

I když je to vaše oblíbená peněženka, bohužel přijde čas když se s ní budete muset rozloučit. Peníze nosí různé "životní energie", protože procházejí rukama různých lidí. Mezi nimi je i "špatná vitální energie" a peněženka do které takové peníze ukládáme bude po čase používání "unavená". Je lepší si koupit novou peněženku alespoň po 3 letech. Když si koupíte novou, se starou peněženkou podle Feng shui byste se měli rozloučit s poděkováním a říct "děkuji".

Stejně byste měli co nejdříve vyměnit peněženku když jeví známky opotřebení, je otřelá nebo roztrhána. Taková vám peníze nepřiláká.
Ať už věříte proudění energie, nebo ne toto není jediné učení, které lze použít k přilákání peněz. Feng shui je jen doplněk k vašemu úsilí o dosažení cíle.