• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Jak nosit peněženku s noblesou? Seznamte se s Etue.

25.2.2019, 08:57

"Nabitá" peněženka množstvím dokladů, klubových karet a bločků v kapse kalhot nevypadá dobře. Nejčastěji ji muži nosí v zadní kapse kalhot, v boční kapse saka, či bundy nebo v pánské taštičce s názvem etue. Chcete působit elegantně a noblesně zaměřte se na tento pěkný pánský doplněk. Etika povoluje nosit mužem peněženku v zadní kapse kalhot, ale pouze tehdy pokud vám kapsu kalhot nenafukuje. Takové nošení peněženky není bezpečné, je i nevzhledné, a vy si tím přivozujete i zdravotní problémy. Že jste o tom ještě neslyšeli?

Všechny ty mince, klubové karty, kreditky, příp. i doklady dodávají peněžence na objemu. Taková peněženka v zadní kapse kalhot vytváří nerovnováhu ve svalech v dolní části zad, způsobuje asymetrii, nerovnováhu při sezení čímž dochází k poškozování pánve a boků. Sezením na peněžence také komprimuje nervy, které procházejí páteří a může to vést až k zánětu sedacího svalu.
Kromě zdravotních problémů jsme zmiňovali nevzhľadnosť takto nošené peněženky. Pokud tedy chcete nosit peněženku v zadní kapse kalhot, tak jen příležitostně a měla by být plochá, nemělo by ji být vidět. Muži i ženy se totiž rady podívají na vaše pozadí a "tučnou" peněženkou na vašem zadku zaujmete nejvíce kapesní zloděje.

Tak kam s peněženkou?

Pokud nosíte do práce aktovku určitě má v ní peněženka své místo. No ne vždy potřebujete, nebo chcete s sebou tahat velkou tašku, nebo brašnu. Ideálním a elegantním doplňkem je v takové chvíli pánská kabelka etue. Vyznačuje se klasickým obdélníkovým tvarem, uvnitř rozdělena několika přihrádkami. Po stranách může mít malé kapsičky. Uzavírání bývá buď na zip nebo je doplněna klopou s elegantním zámečkem, někdy i s uzamykáním na klíček. Většina etue kabelek je opatřena odepínacím řemínkem, který umožňuje kabelku nosit na zápěstí.

 

 

Pánské hnědé broušené kožené etue 

Dalším oblíbeným modelem jsou pánské tašky s poutky na opasek. Nejedná se o klasické ledvinky, ale o malý model kabelky, který pojme menší SmartFoil, klíče nebo peněženku. Připevnit ji můžete na opasek pomocí klipu nebo navlečením na pásek přes poutka našité ze zadní strany kabelky.

Pánská hnědá kožená kapsa na opasek - Greisi Gerr

Pro sportovně založené muže jsou v nabídce i šikovné tašky na doklady. Jejich multifunkční řešení se vám zalíbí. Chcete-li tuto menší tašku nosit přes rameno, pohodlně pomocí karabinky na ni připnete délkově nastavitelný popruh. Stejně rychle víte popruh odepnout a taštičku připnout na opasek. Na přední straně tašek bývá karabinka kde si můžete připnout např. klíče a vsunout je do nitra kapsy.

Černá taška na doklady Enrico Benetti Jimi

I když muži nemají potřebu nosit s sebou rozsáhlou výbavu jako ženy, tyto malé praktické kabelky ukryjí vše co budete potřebovat a stanou se vaším věrným společníkem.
Přesvědčili jsme vás?