• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Jak a kam uložit kabelkový arzenál?

11.11.2014, 16:55

Taky to u vás doma občas vypadá jako na obrázku? Pak se není co divit, že se muži vztekají, když si kupujeme nové a nové kabelky. My samozřejmě víme, že jde o čirou potřebu a tedy žádnou naši umanutost, jenže pánům to asi nevysvětlíme. Co s tím? Stačí trocha ženského fištrónu a mužská prchlivost je ta tam. Podívejte se, jak chytře můžete vaše kabelkové poklady uložit, respektive schovat před vaším rozhořčeným protějškem.

Aniž bych chtěla být předem skeptická, o podobných kouzelných schránkách si v našich českých poměrech můžeme nechat snad jenom zdát. Kromě toho, že asi ani v panelákové „třiplusjedničce“ na podobnou almaru pravděpodobně nenajdete místo, dost možná byste po jejím zakoupení mohly obě záhy skončit na chodníku. Jinými slovy: podobná vymoženost může na pány působit podobně jako rudý hadr na býka.

Co oči nevidí..

Ideálně bychom proto měly zvolit něco méně nápadného. Docela praktický je takzvaný „němý sluha“, kabelky můžete mít navěšené všechny pěkně přehledně na jednom místě. Nezapomeňte ale, že vašemu partnerovi bude tento „vánoční stromeček“ stát stále na očích, počítejte proto s výše zmiňovaným efektem rudé hadry. Daleko lepší jsou v tomto ohledu třeba háčky ze zadní strany dveří (nejlépe třeba těch do komory). Praktického pomocníka nabízí třeba firma Tszuji (https://tszuji.co.uk/jokari-handbag-storage-rack-organizer/). V naší domácnosti ho ale klidně můžete nahradit těmito daleko lépe dostupnějšími háčky, které pohodlně zakoupíte v IKEI: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/90232133/. Šikovnější hospodyňky si na ně mohou navíc popruh našít a vytvořit si tak levnější variaci na zahraniční „držák“.

Najdete-li ještě nějaké to místo mezi oblečením na ramínkách, pak se vašim chytrým pomocníkem může stát tento pořadač:

Jeho levnější, dostupnější a možná ještě o chlup praktičtější variantu nabízí opět IKEA: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/10185588/.  Menší a středně velké kabelky tu zaparkujete zcela bez problému. V případě opravdu nevrlých partnerů otočte pořadač „hubou“ ke zdi (zdůvodnit to případně můžete zvýšenou prašností) a skutečný objem vašeho kabelkového arzenálu zůstane utajen.

Protože jsme ale už v předchozím článku (link) zdůvodnili, že nejen s malou kabelkou je člověk živ (žena živa), myslete i na uskladnění svých aktuálně nepoužívaných „gigantek“. I v takovém případě vám můžou pomoct švédští nábytkáři a designeři. Osobně doporučuji například úložnou krabici DRÖNA (http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/10221591/?query=DR%C3%96NA#/30219281). V současné době ji je navíc k dostání i ve veselejších barvách (růžová, petrolejová, žlutá, zelená..), takže se svými kabelkovými trezory nakonec ještě můžete hodit parádu:

A jak skladujete kabelky vy, milé dámy? Kolik kabelek celkem máte doma? A co na to vaši partneři? Podělte se s ostatními v naší diskuzi!