• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Jaké existují typy kabelek? Kdy je nosit?

20.6.2016, 13:00

Existuje mnoho druhů kabelek, představíme si nejznámější z nich. Rovněž si poradíme, k jaké příležitosti je nejvhodnější jednotlivé typy kabelek nosit.

Kabelka na předloktí

Tento typ kabelky je vhodný na krátké pochůzky do města. Doporučuje se volit menší rozměry těchto kabelek, abyste nepřetěžovala své předloktí. Letošním módním trendem jsou kabelky ItalY Eliza s květinovým vzorem. Módní kousky kabelek na předloktí najdete také
u značky Silvia Rosa a David Jones.

Kabelka přes rameno

Máte během dne mnoho pochůzek? Pak je kabelka přes rameno pro Vás to pravé! Je velmi praktická, pohodlně se nosí. Skoro o ní ani nevíte. Existuje v menších i větších rozměrech. Najdete mezi nimi druhy vhodné na rande, na procházku, do práce i na nákup. Jste-li prakticky založená, pak se bez kabelky přes rameno rozhodně neobejdete.

Mezi kabelkami přes rameno najdeme kromě menších kousků i rozměrnější nákupní kabely. Tzv. oversized kabelky a tote kabelky patří k těm rozměrnějším, které využijete
např. na nákupy. Pro shopování jsou vhodné mnohé kabelky značky David Jones. Módním hitem roku 2016 je David Jones Cheryl s hadím vzorem. Při nákupech využijete rovněž prostornou kabelku Silvia Rosa Meredith. Ze zdravotního hlediska je vhodné používat kabelky jen na menší nákupy. Neměla byste přetěžovat páteř taháním napěchované kabelky. Přetěžování nesvědčí ani kabelkám.

Crossbody kabelka

Tento typ kabelky je menších rozměrů a má dlouhý nastavitelný popruh. Vzhledem k délce popruhu se obvykle nenosí přes rameno, ale nosí se tzv. křížem přes tělo.

Velmi stylové crossbody kabelky jsou ItalY Bryana a ItalY Hallie. Nejvíce se hodí do města k neformálnímu outfitu. Díky střízlivému designu si je však můžete vzít i do práce. Chcete-li být in a potrpíte si na módní trendy, tak zvolte crossbody kabelku ItalY Cameron s módními střapečky.  

Psaníčko

Kabelky malých rozměrů, které se nosí především do společnosti (plesy, večírky, do divadla), tak lze stručně charakterizovat tento typ kabelek.

Obecně se malé kabelky (obvykle bez ucha nebo řetízku) označují jako psaníčka.
Svým tvarem připomínají obálku, dopis (nebo-li psaní). Nosí se většinou v ruce
nebo v podpaží. Existuje jich mnoho druhů. Představíme si dvě z nich (listovou kabelku a bagetku).

Listová kabelka nápadně připomíná obálku. Má značně ekonomické rozměry, ale je velmi elegantní. Vhodná je zvláště na plesy, do opery nebo do divadla, na banket. Luxusní listové kabelky najdete zvláště u značky LS Fashion. Design těchto listových psaníček je velmi elegantní. S listových psaníčkem LS Fashion budete královnou plesů a pravou dámou
při jakékoliv společenské události. 

Hitem letošního roku je bagetka LS Fashion s potiskem. Můžete ji nosit v podpaží nebo na ni připnout řetízek, díky čemuž si nošení zjednodušíte (např. si pak bagetku můžete přehodit přes rameno). Bagetka LS Fashion se hodí zvláště na večírek nebo na procházku do města.
Název tohoto druhu kabelky je odvozen od jejího tvaru (trošku připomínající francouzskou bagetu) a způsobu jejího nošení (obvykle v podpaží).