• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Volba kabelky podle outfitu

24.5.2016, 17:45

Každá z nás chce vypadat dokonale. K skvěle padnoucímu outfitu potřebujeme neméně bravurně vybranou kabelku. Ale která kabelka se hodí k jakému outfitu? Na to společně najdeme odpověď.

Na postavě záleží

Při výběru kabelky bychom měly zohlednit svou postavu. Špatně zvolenou kabelkou totiž narušíme celkový dojem z naší vizáže. Správně zvolenou kabelkou opticky odvedeme pozornost od našich nedokonalostí a zvýrazníme naše přednosti. Ženy s chlapeckou postavou by měly nostit kabelku s dlouhým popruhem (tzv. crossbody kabelky) a rozměrnější výrazné kabelky. Naopak baculatější ženy s výraznými boky nebo ženy se silnějším pasem a užšími boky by měly upřednostnit kabelky s kratším popruhem přes rameno, kabelky na předloktí a psaníčka.

Jakou barvu?

Dříve bylo dodržováno pravidlo o výběru barvy kabelky podle odstínu bot a doplňků. Tato zásada
už dnes není striktně dodržována, přesto je vhodné ji brát v potaz. Nevhodnou kombinací barev
nebo jejich přemírou můžeme natropit více škody než užitku.

K jednobarevnému outfitu se hodí výraznější kabelka (např. kabelka se vzorem). Ideální volbou jsou kupříkladu kabelky David Jones Paola, ItalY Susana nebo ItalY Sonny. Naopak výrazný outfit (vícebarevný nebo se vzorem) skvěle doplní jednobarevná méně nápadná kabelka
(např. ItalY Jordana nebo Silvia Rosa Scarlett). K outfitu se vzorem (např. puntíkovanému, proužkovanému) můžeme zvolit i vzorovanou kabelku. Zásadní je, aby vzorek na kabelce byl podobný nebo stejný jako na outfitu.

A co velikost?

Větší kabelky jsou vhodné k neformálnímu outfitu zvláště sportovního stylu. Rovněž se hodí k upnutějšímu oblečení kratšího střihu. Naopak k delšímu nebo většímu oblečení (dlouhé kalhoty, šaty nebo sukně, volné tričko) zvolíme menší kabelku.

Při výběru kabelky dbáme samozřejmě na celkový styl outfitu. Na pracovní schůzku je vhodnější zvolit usedlejší kabelku v souladu s business dress codem. Oproti tomu kabelka na párty může být extravagantní a výrazná. Přestože má výběr kabelky k outfitu svá pravidla, tak máme dostatek prostoru pro vlastní kreativitu. Nebojme se zapojit i svou fantazii a cit pro módu.

Tu pravou kabelku jistě najdeme na kabea.cz