• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Vyrazte na dovolenou s batohem na zádech

10.7.2016, 20:50

Proč jezdit na dovolenou neustále s plnými kufry, když můžete prozkoumat široké okolí ve vaší destinaci s pohodlným batohem? Většina lidí dělá tu chybu, že si nabalí spoustu knih a elektroniky a později si uvědomí, že dovolená skončila a zatím se jen dívali po nocích na seriály, místo krásné procházky nočním městem.

Není kultura, jako kultura

Turistické destinace jsou přímo dělané pro to, utratit nějaké ty naspořené peníze a vyzkoušet co nejvíce specialit a zajímavostí zdejší země. Když budete mít mobil i notebook s navigací a přístupem k internetu, jak si potom procvičíte své komunikační dovednosti? Ať už rukama nebo nohama nebo se znalostí jazyka, kontakt s místními vám rozšíří obzory.

Nepotřebujete mít hluboko do kapsy, stačí nějaké ty úspory a chuť poznávat a žít. Proč letět letadlem, když můžete jet autem či autobusem? Místo velkých neforemných kufrů si vezměte s sebou velký batoh s veškerými věcmi, kam uložíte pár svých svršků, pití na cestu a samozřejmě peníze.

Základem toho, poznat zdejší kulturu spočívá v tom, do ní vstoupit. Když si s sebou do svého pánského batohu značky Diviley Travis nebo dámského sportovního batohu Diviley Mandy nevezmete knihu, možná si za chvíli všimnete zajímavého knihkupectví. Tak proč si nekoupit právě památeční knihu z vašich prázdnin? Stejné je to i s kuchyní zdejší země. Nikde jinde vám nepřipraví domácí kuchyni takovou, jako na dovolené. Jen ji musíte chtít ochutnat a zdejší speciality vyzkoušet.

Zbavte se zátěže

Jedním z důvodů, proč si vzít jen pár věcí do batohu, je to, že nebudete vyčerpáni cestou, když se strachujete, zda vaše zavazadlo s překrásnými kousky nezůstalo za autobusem. Batoh můžete mít pořád s sebou, protože bude brán jako příruční zavazadlo. Zapomeňte na praktičnost žen, které si berou „od všeho něco“. Určitě doma nechte fén, žehličku na vlasy nebo i teplou bundu. Tedy v případě, že jedete na letní dovolenou k moři. Pánové by si nemuseli brát holicí strojek, protože malá žiletka je dostačující.

Když se zbavíte nepotřebných věcí, zjistíte, že batohy vám bohatě stačí. Třeba zmíněný batoh Diviley Mandy pro dámy je plný kapes a kapsiček, takže je na cestování ideální a navíc má hezký květinový design, který na černém podkladu báječně vynikne.

Pro pány je na cestování vhodný například zmíněný Diviley Travis. A to z toho důvodu, že má batoh vyztužené popruhy na záda, takže zátěž pocítíte možná do kopce, ale nikoliv večer v posteli s bolestí zad.