• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Jak sladit boty s kabelkou

18.7.2016, 17:15

Na každou příležitost se oblékáte jinak a stejně tak měníte i své kabelky. Pokud jdete na večírek, v ruce budete jistě držet psaníčko. V případě rande zvolíte květinový vzor na menší kabelce. Ale co když se chcete jen podívat v pohodlném oblečení na trendy oblečení v obchodech? V tom případě si obujete klasické tenisky a s kabelkou vyrazíte z domu. Jak sladit tyto dva kousky se dozvíte v následujících řádcích.

Jaká barva bot, taková i kabelky

Pro stylové oblékání patří jedna zásada, při které budete vždy ladit. Pokud si vyberete koňakovou barvu kabelky, zvolte šněrovací boty ve stejné barvě. Platí ale výjimka – černá a hnědá se k sobě hodí kdykoliv. Takže při hnědé kabelce, můžete mít černé boty a naopak. Styl bude zachován.

Přeplácanost se nevyplácí

Pozor na přehnané barvy jednotlivých kousků. Vždy si vyberte jeden vzor, podle kterého se budete řídit. Když si obléknete modro-růžovou sukni s černými čárami, nejvhodnější kabelka by byla ve zmíněných barvách. V tom případě ale musíte být opatrná s výběrem trička. Nejlepší variantou je černá či klasická bílá. K jakémukoli vzoru se bude klasika vždy hodit.

Zvířecí vzory

Máte jeden oblíbený kousek se zvířecím motivem? V tom případě volte ostatní kousky stejně jako u jednoho abstraktního. Vždy jeden výrazný a dost. Takže v případě tygrované kabelky, boty zvolte černé nebo hnědé a naopak.

Malé detaily s velkým výsledkem

V případě, že vlastníte boty s metalickým odleskem, zaměřte se na jejich barvu. Pakliže je odlesk například zlatavý, zvolte zlatou koženou kabelku přes rameno ItalY.

Sportovní boty

Ke sportovním botám se typicky hodí kabelka přes rameno či stále módní vaky. Mají na sobě tenisky dva výrazné prvky, například na bílém podkladu růžovou a modrou barvu? Vyberte co nejpodobnější odstín kabelky, ale o něco jemnější.

Barevně nejpodobnější

Existují i takzvaní „sourozenci“ neboli barvy, které od sebe nemají daleko. Patří k nim odstíny fialové, vínové, červené a červenooranžové. Kousky v zmíněných barvách se k sobě budou hodit vždy, když budou barvy jemně odlišné. Například při červené lesklé barvě psaníčka a červenooranžovém klobouku se budou hodit vínové semišové boty.