• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Chcete být v létě in? Zkuste boho chic!

2.8.2016, 21:12

Oblíbeným letním trendem světových celebrit i běžných žen se stal boho chic. Oč jde? Je to styl ženské módy inspirovaný hippies a bohémským stylem. Slovo boho je zkratkou slova bohém. Termín vznikl v 19. století ve Francii. Za bohéma byl považován nezávislý volnomyšlenkář a člověk s netradičním životním stylem. Slovo chic pochází také z francouzštiny a označuje stylovost a eleganci.

Kdo proslavil boho chic?

Počátky boho chic stylu najdeme v 60. letech 20. století. Chvíli slávy boho chic zažil v 90. letech,
ale postupně ztrácel popularitu. Zlomovým okamžikem pro boho chic byl až rok 2004. Tehdy svým boho chic outfitem uchvátila veřejnost herečka Sienna Miller. K události došlo na Glastonbury festivalu.
O popularizaci boho chic stylu se zasloužily také sestry Olsenovi a supermodelka Kate Moss.

Jak se stát boho? Mixujte styly!

Co je pro boho chic styl typické? Váš outfit musí být především pohodlný a originální. Základem je volné oblečení, mixování stylů a míchání zdánlivě nekombinovatelných doplňků. Využití retro kousků víc či méně hippies je samozřejmostí. Typické pro boho jsou volné sukně pod kolena, vzdušné šaty
a vrstvení jednotlivých kusů oblečení. Boho chic není pouhé oprášení retro stylu. Nejdůležitější roli hraje mixování retro kousků s moderními, volba netradičních kombinací a tvorba osobitého stylu.
Např. k šatům si místo lodiček obujte polobotky. Boho chic outfit je pohodlný, působí prostě a nedbale. 

Boho chic klade důraz na vaši kreativitu a jedinečnost. Nebojte se experimentovat. Vhodnou kombinací outfitu s doplňky může boho chic působit jako nedbalá elegance. Léto si žádá pastelové barvy
a květinové vzory. Proto volíme spíše teplé barvy. Oblíbené boho barvy jsou hnědá, zelená a purpurová.

Výhodou boho chic je skutečnost, že se tento styl hodí pro ženy jakéhokoliv věku a sluší téměř každé
z nás. Navíc máte-li v šatníku nějaké retro kousky, najdete pro ně uplatnění.

Bez doplňků nejste chic. Jaké vybrat?

Doplňky vybíráme až po zkompletování outfitu. Retro outfit kombinujeme s moderními a luxusními doplňky. Boty i doplňky bývají oproti outfitu mnohem výraznější. Typickými boho doplňky jsou zpravidla slamák nebo hippie čelenka, výrazné sluneční brýle, kruhové náušnice a větší kožená kabelka.

Která kabelka je boho chic?

Pravá boho kabelka je z kůže. Oblíbenými barvami u boho kabelek jsou bílá, hnědá, žlutá a červená. Design kabelky připomíná sepětí s přírodou nebo působí luxusně až extravagantně. Velké popularitě se těší kabelky s třásněmi nebo se vzorem.

Skutečnou boho dámou se stanete s kabelkou ItalY Casiopea nebo ItalY Carolka. Jde totiž o limitované edice originálních kabelek z hovězí kůže. Každý kus je unikátní. Boho chic budete také s kabelkou SEKA Rosina s třásněmi. Svůj boho outfit skvěle doplníte také kabelkou David Jones Cari.

Boho chic je v létě chic!