S námi o Velikonocích neplatíte poštovné - všechny způsoby dopravy jsou teď zdarma! Tak hurá nakupovat a hody hody doprovody! 

  • +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

I muži mají svůj den!

8.11.2016, 21:11

U nás to není příliš známo, ale nejen ženy mají svůj mezinárodní den. Tuto výsadu si užívají také muži. Mezinárodní den mužů (MDM) připadá na 19. listopad. Svátek se zaměřuje na mužské a chlapecké zdraví, zlepšení vztahů mezi pohlavími a zvýraznění mužských vzorů. Svátek si klade za cíl upozornit i na diskriminaci mužů a chlapců a oslavit mužské úspěchy rodinném, občanském i profesním životě. Zároveň jde o jedinečnou příležitost projevit uznání manželům a otcům za jejich obětavou péči o rodinu. MDM je poměrně nový svátek. K prvním pokusům o zavedení svátku došlo v 60. letech 20. století, ale neúspěšně. Svátek se podařilo zavést až počátkem 90. let 20. století. Zasloužil se o to právník Thomas Oaster, který se zabýval hájením mužských práv. Pro slavení byl původně navrhován 23. únor, ale nakonec se prosadil 19. listopad. O popularizaci MDM a ustálení data se zasloužili roku 1999 na Trinigadu a Tobagu.

Čím potěšit muže na MDM?

Milé dámy, vzpomeňte si 19. listopadu na své drahé muže a projevte jim své uznání a lásku. Můžete tak učinit kupříkladu uvařením jeho oblíbeného jídla a věnováním pěkného praktického dárku. Čím ho obdarovat? Skvělým dárkem jsou třeba elegantní pánské aktovky ItalY Collin, ItalY Jamie a ItalY Brad z hovězí kůže nebo luxusní Hill Burry Karl z buvolí kůže.

Nadšence pro IT jistě potěšíte taškou na notebook (např. koženou Hexagona Diego či Hexagona Wilson, látkovou trendi taškou Enrico Benetti 4548). Hledáte-li tašku na tablet, tak zvolte Hill Burry Walter z buvolí kůže. Sportovního nadšence nadchnete sportovní taškou Diviley Garry či Diviley Marley, batohem Diviley Travis či tenisovou taškou Bjorn Borg BV94001.

Vhodným praktickým dárkem pro každého muže je taška přes rameno (např. Hexagona 409110, Dargelis Collection Antonio) nebo pouzdro na doklady (např. Enrico Benetti Jimi, Enrico Benetti Jack). Můžete mu věnovat také ledvinku (např. Diviley Clark). Vkusným dárkem jsou také peněženky značky SendiDesign, etue (např. ItalY Lexus, ItalY Albertino či etue 110482) nebo kožený opasek Wild.