• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Sezóna předvánočních večírků začíná! Víte, co si vzít na sebe?

23.11.2016, 21:54

V neděli 27.11. můžete zapálit první svíčku na adventním věnci. Začíná advent a s ním i období předvánočních večírků. Pozvat vás na něj nemusí jen přátelé. V současnosti je trendem pořádat firemní předvánoční párty. Nevíte, jaký outfit a módní doplňky na podobnou firemní akci zvolit? Poradíme vám, co si vzít na sebe.

Firemní večírek s předepsaným dress codem

Obdržíte-li pozvánku na předvánoční večírek, v níž je uveden předepsaný dress code, nemusíte hned panikařit. Seznámíme vás s jednotlivými styly formálního oblečení.  

White tie

Bývá typický pro velmi formální a významné společenské události. Nesetkáte se s ním často. Pánové se na těchto akcích neobejdou bez fraku, bílé košile a bílého motýlku. Dámy vyrazí v dlouhé večerní róbě a lodičkách. Jako doplněk zvolte luxusní psaníčko (např. LS fashion Severina).

Black tie nebo formal

Tento dress code předepisuje mužům smoking a černý motýlek. Ženy si obléknou dlouhé společenské šaty či luxusní koktejlky. Samozřejmostí jsou lodičky. Z doplňků zvolte elegantní psaníčko. Skvělou volbou je např. LS Fashion 0279, LS Fashion Jenny, David Jones Ireneo nebo David Jones Ester.

Creative Black tie

Muži si obléknou černý oblek nebo smoking moderního střihu, ale být uvolněnější při výběru košile. Ženy zvolí elegantní nápadité šaty a lodičky. Dámy, nemusíte se bát nejnovějších módních trendů. Tento dress code vás vybízí ke kreativitě ve výběru šatů i módních doplňků. Zvláště vhodné jsou společenské kabelky ItalY Katherine s nápaditým tvarem a ItalY Rose s módním designem.

Semi-formal

Pánové dorazí v obleku, dámy v koktejlkách nebo malých černých a lodičkách. Ženy svůj outfit doladí elegantní kabelkou. Zvláště vhodné je luxusní psaníčko David Jones Pamela nebo David Jones Aurora.

Dressy casual

Konečně můžete dorazit v něčem neformálním, ale celkově musí váš outfit působit elegantně. Džíny rozhodně nechte doma. Dámy svůj outfit doplní vkusnou moderní kabelkou se zajímavým designem (např. Royal Style 0809 nebo Royal Style 0811).

Co když je akce bez dress codu?

Není-li předepsán dress code, jedná se o neformální styl, který je blízký dressy casual. Oblékněte se ležérně, avšak vkusně a umírněně. Na firemní večírek se přílišná extravagance nehodí. A jakou zvolit kabelku? Svůj outfit dolaďte trendy kabelkou, která má působivý design (např. David Jones Spring ve vintage stylu, ItalY Heather s vyraženým vzorem nebo stylová Delami Albina).