• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Nezapomeňte v neděli na Barboru, Báru a Barbaru!

30.11.2016, 20:53

Dne 4. 12. slaví svátek všechny Barbory, Báry a Barbary. Své jmeniny slaví 4. 12. nejen v Česku, ale také na Slovensku, v Polsku a v Litvě. Letos jejich jmeniny vychází na 2. adventní neděli. Jména jsou řeckého původu. Vznikla ze slova barbaros, které lze přeložit jako cizinka. Bára se vyskytuje v severských jazycích a označuje vlnu. Největší oblibě se u nás těší jméno Barbora, oproti tomu nositelek jmen Bára a Barbara je poměrně málo.

Slavnými nositelkami jmen jsou česká novinářka a televizní reportérka Bára Divišová, česká atletka Barbora Špotáková, slovenská zpěvačka Barbora Balúchová, italská sáňkařka Barbara Abart, rakouská tenistka Barbara Schett, česká zpěvačka Bára Basiková, americká zpěvačka a herečka Barbra Streisand, dokonce i světoznámá panenka Barbie.

Máte v rodině či mezi kamarádkami Barboru, Báru či Barbaru? Nezapomeňte jim popřát vše nejlepší k svátku a věnovat jim nějakou malou pozornost. Jistě jim uděláte radost milým dárkem. Jde o elegantní ženy s noblesním vystupováním, které mají smysl pro krásu. Při vybírání dárku to berte v potaz.

Čím potěšit Barboru?

Módní kabelka ItalY Helen obdarovanou jistě potěší. Jde o koženou kabelku s nastavitelnými uchy. Působí luxusně a elegantně. Má výrazný moderní design s nádechem extravagance. Praktickým a stylovým dárkem je např. David Jones Viviana s boky v imitaci krokodýlí kůže. Velmi působivým dárkem je i elegantní psaníčko David Jones Pamela, které je skvělým doplňkem na ples, recepci či do divadla.

Co ocení Bára?

Vkusným dárkem je např. kabelka ItalY Galina v černo-vínové barvě. Jde o jedinečný model, který snoubí trendy design s nadčasovým. Je módní i praktická. Její nositelka ocení prostornost a postranní kapsičky uvnitř kabelky. Vhodným dárkem je také třeba kroko-hadí kabelka David Jones Octavia.

Jak překvapit Barbaru?

Velmi originálním vzhledem upoutá černo-bílá kabelka LEESUN Sofia z hovězí kůže. Působí elegantně a nápaditě. Hodí se k různým společenským příležitostem. Lze ji nosit na předloktí i přes rameno. Je vhodná jako dárek, který bude pro obdarovanou příjemným překvapením.