S námi o Velikonocích neplatíte poštovné - všechny způsoby dopravy jsou teď zdarma! Tak hurá nakupovat a hody hody doprovody! 

  • +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

I kožené doplňky potřebují péči

1.1.2017, 14:54

Každá součást vašeho outfitu vyžaduje pravidelnou údržbu. Oblečení a obuvi bývá zpravidla věnována dostatečná pozornost, ale módní doplňky jsou často opomíjeny. Obvykle je to způsobeno tím, že nevíme, jak správně o doplňky pečovat. Poradíme vám, jakou údržbu vyžadují kožené doplňky jako jsou např. pásky, tašky a kabelky. Správnou péčí u nich prodloužíte životnost a docílíte dlouhodobého krásného vzhledu koženého doplňku.

Základní pravidla péče o kožené doplňky

Výrobky z pravé kůže vyžadují pravidelnou impregnaci speciálním sprejem. Díky tomu zamezíte proniknutí vlhkosti, mastnoty a různých nečistot do pórovité struktury kůže. Kromě impregnace je nezbytné kůži neboli useň vyživovat speciálním krémem. Zajistíte tak déletrvající měkkost a pružnost usně a zamezíte poškození koženého výrobku. Mimořádně důležitá je impregnace a vyživování krémem u takových doplňků, které jsou vystavovány vlivu počasí. Jde třeba o aktovky, kabelky a tašky. V žádném případě na kožené doplňky nepoužívejte krém na boty, protože má jiné vlastnosti než přípravky na koženou galanterii. Mohli byste tak svou tašku nebo jiný kožený doplněk poškodit. Nezbytné je nevystavovat kožené výrobky vlhku a přímému slunečnímu záření. Usni rovněž nesvědčí teploty nad 25°C. Tašky rovněž zbytečně nepřetěžujte, jinak může dojít k jejich nežádoucí deformaci. U tašek velikosti A4 se doporučuje zátěž o hmotnosti do 2 kg. Běžná dámská kabelka snese zátěž o hmotnosti do 1 kg, etue unese váhu do 0,5 kg.Pokud vám kožený doplněk zmokne, sušte ho při pokojové teplotě. Nepokládejte ji na topení, ani ji nesušte u přímého ohně. Kůže by totiž mohla popraskat.

 

Jak čistit kožené doplňky?

Pokud se výrobek z usně zašpiní běžnými nečistotami (např. prachem), tak jej okamžitě očistěte vlhkým hadříkem. Poté kožený výrobek utřete do sucha. Na čištění nepoužívejte klasické mýdlo a saponáty. Mohlo by totiž dojít k poškození koženého výrobku. Pokud nelze očistit useň vlhkým hadříkem, použijte speciální čisticí přípravek na koženou galanterii.