• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Jak vybírat pánské módní doplňky?

22.1.2017, 20:50

Různé módní doplňky mají nejen ženy, ale i muži. Jejich výběr není radno podceňovat, protože ovlivňují celkový dojem z vašeho outfitu. Pravdou je, že pánové nemají na výběr tolik doplňků jako ženy. O to větší význam správná volba má. Nevíte, jak pánské doplňky vybírat? Poradíme vám, jak na to.

Záleží na příležitosti

Obecně platí, že volba vhodného druhu a stylu módního doplňku záleží na příležitosti, k níž si doplněk vybíráte. Pánské doplňky oproti dámským bývají téměř výhradně praktické. Funkčnost pánských doplňků obvykle převažuje nad jejich dekoračním charakterem. Přesto na jejich vzhledu samozřejmě také záleží.
Obchodní schůzky a práce v kancelářském prostředí obvykle vyžadují dodržet určitý pracovní dress code, jehož součástí je i výběr vhodných doplňků (např. kožená aktovka či diplomatka, elegantní hodinky). Pro společenské události jako jsou plesy a koncerty existuje rovněž určitý dress code.  Vhodným doplňkem na formální společenské události je pro muže třeba luxusní etue, vkusný látkový kapesník a kvalitní kožená peněženka. 
Volný čas přináší možnost oprostit se od formalit a přesunout se k uvolněné neformálnosti. Dostáváte rovněž příležitost dát průchod své osobitosti. Ideálním doplňkem pro volný čas je především taška přes rameno. Vejdou se do ní totiž všechny nezbytnosti, jakými jsou např. doklady, mobil a peněženka. Zároveň si můžete vybrat tašku z řady materiálů a s libovolným designem. U sportovních tašek je důležitá především jejich prostornost a odolnost materiálu, z něhož jsou vyrobeny.

 

Důležité je i vhodné propojení funkčnosti s designem 

Kromě příležitosti hraje roli také správné propojení funkčnosti s designem. Zvláště důležité je to u studentů, kteří kladou na spojení funkčnosti s designem zvláště silný důraz. Studenti potřebují kvalitní tašku přes rameno, do které se vejdou studijní potřeby a často i notebook. Zároveň velmi záleží na designu tašky. Doplněk musí být cool. Vhodné je pro studenta zvolit některou trendy tašku, s níž skvěle zapadne mezi své spolužáky. Designová taška rozhodně nemusí být pouze dekorativním doplňkem. Kvalitní výrobky totiž spojují design s funkčností.