• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Hledáte trendy doplněk? Zkuste městský batůžek pro ženy!

5.2.2017, 20:58

Městské batůžky pro ženy jsou módním trendem posledních let. Jde o elegantní kousky, které jsou designově přizpůsobeny nošení v městském prostředí. Často městské batůžky připomínají kožené kabelky. Lze je totiž nosit jak na zádech, tak přes rameno či v ruce.

Kam si vyrazit s městským batohem a kdy upřednostnit kabelku?

Při výběru módního doplňku je nutné vzít v potaz zvláště dva faktory. Záleží na společenské příležitosti a módním stylu zvoleného outfitu. Formální společenské události předepisují určitý dress code, který je nutno dodržet. Na ples, do divadla či na recepci zvolíme elegantní psaníčko nebo mini kabelku. Pracovní schůzky a obchodní jednání si žádají vkusnou spisovku či business aktovku. Pro neformální příležitosti je vhodný např. městský batůžek nebo neformální crossbody kabelka, na nákupy se hodí shopper kabelka. Trpíte-li bolestmi zad, je pro vás vhodnější upřednostnit městský batoh před kabelkou. Batoh totiž rovnoměrně rozloží zátěž. Nosíte-li kabelku, zatěžujete záda jednostranně. Městský batoh se hodí pro běžné nošení do školy, do práce a pro volný čas. Skvěle s ním doplníte svůj neformální a pohodlný outfit. 

 

Jak vybrat městský batůžek?

Před výběrem batůžku si ujasněte, kam ho chcete nosit a jaký objem by měl pojmout. Do práce a do školy je ideální volbou elegantní batoh v černé, bílé, béžové nebo šedé barvě. Rovněž camel batůžek je vkusný a stylový. Do práce a do školy doporučujeme např. batůžky SendiDesign Anastasia, David Jones Olympe, David Jones Nann či David Jones Elaine. Pro volný čas zvolte batůžek v pastelové barvě, který působí mladistvě a oživí váš outfit. Skvělou volbou je např. růžový či světle modrý David Jones Rushe.

 

I městský batůžek potřebuje údržbu. 

Jakýkoliv doplněk vyžaduje určitou péči, aby nám co nejdéle vydržel. Údržba je u městského batůžku podobná jako u kabelek. Volíme co nejšetrnější způsob čištění, který je vhodný pro konkrétní materiál, z něhož je batůžek vyroben. Zpravidla stačí otřít vlhkým hadříkem, a pak utřít do sucha nebo nechat při pokojové teplotě uschnout. Čisticí prostředky a impregnační přípravky vybírejte speciálně na daný materiál. Nepoužívejte přípravky určené na údržbu obuvi, ale volte prostředky na kabelky či přímo městské batohy. V žádném případě batůžek neperte v pračce. Rovněž batůžek nepřetěžujte a dbejte na nosnost doporučenou výrobcem. Správnou péčí zajistíte dlouhou životnost svého městského batůžku. Proto se vyplatí o něj pečovat.