S námi o Velikonocích neplatíte poštovné - všechny způsoby dopravy jsou teď zdarma! Tak hurá nakupovat a hody hody doprovody! 

  • +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Módní doplněk, bez něhož se neobejdete? Nejde jen o kabelku!

25.2.2017, 20:49

Kvalitní kabelka je nepostradatelným doplňkem každé ženy. Plní funkci praktickou i estetickou, proto jejímu výběru věnujeme mnoho pozornosti. Nezbytným doplňkem je však také peněženka. Její výběr často odbýváme, což je škoda. I ona je praktickým módním doplňkem, jehož design je naší vizitkou. Možná si říkáte, že peněženku v době kreditek vlastně ani nepotřebujete. Opak je pravdou. Vždyť i dnes je občas hotovost potřeba. Navíc v ní lze nosit i jiné věci než peníze. Netušíte, co lze v peněžence všechno nosit a jak ji správně vybrat? Obojí vám prozradíme.

Peněženka není pouze na drobné. Co v ní lze nosit?

I když se to nezdá, tak peněženka není pouhou schránkou na papírové bankovky a drobné mince. Jde o praktický módní doplněk, který vám zajistí, že na mnoho důležitých věcí nezapomenete. Máte je totiž stále uvnitř své peněženky. Je vlastně ochranným pouzdrem na hotovost, doklady a platební karty. Dokonce se do ní vejdou i některé typy multifunkčních kapesních nožů. Výhody peněženky však oceníme pouze v případě, kdy si pořídíme kvalitní kousek. Kromě praktické funkce, plní samozřejmě i tu estetickou. Jde o jakousi naši vizitku. Existují elegantní i sportovní typy peněženek, každá se hodí pro jinou společenskou příležitost.

 

Která peněženka je ta pravá?

Při výběru peněženky hraje roli kvalita materiálu, z něhož je vyrobena. Nejvhodnější jsou kousky z pravé nebo syntetické kůže. Také záleží na její vhodné velikosti a designu. Ideální je mít peněženku ve dvou velikostech. Menší do psaníčka a větší do běžné kabelky. Z hlediska designu je výběr složitější. Peněženka by měla ladit s kabelkou. Zvláště to platí u psaníček a společenských kabelek. Nejsnazším řešením je se spokojit s neutrálně vyhlížející peněženkou, kterou snadno zkombinujeme s více kabelkami. Případně můžeme vybírat peněženku hodící se k určité společenské příležitosti nebo ladící s konkrétní taškou. Do kabelky určené k běžnému nošení se hodí např. neformálně vyhlížející peněženka Dudlin M153. Naopak do business kabelky se hodí elegantnější model (např. Dudlin M165). Do městského batůžku nebo sportovní kabelky si pořiďte klidně trochu extravagantnější model (např. Dudlin M 172).