• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Jak vhodně kombinovat kabelku s ostatními doplňky?

23.3.2017, 22:00

K dokonalému vzhledu je nezbytný jak správný výběr oblečení, tak obuvi a doplňků. Jednotlivé prvky by se měly vhodně doplňovat a vytvářet ucelený outfit. Kabelka se zpravidla snadno vybírá ke stylu oblečení, ale náročnější je ji zkombinovat s ostatními doplňky. Nevíte si rady, jak na to? Poradíme vám, jakým způsobem při kombinování kabelky s dalšími doplňky postupovat.

Hlavní je držet se jednotného stylu.

Nejzásadnější je zvolit si styl outfitu a toho se držet. Doplňky nemusí být všechny např. ve stejné barvě, ale musí zapadat do celkového stylu outfitu. Obecně platí následující rada. K formálnímu oblečení volte formálnější doplňky, naopak k neformálnímu neformální doplňky

Zvolte si druh doplňku, který chcete s kabelkou sladit. 

Všechny módní doplňky spolu nemusíte slaďovat, stačí se zaměřit na dvojici doplňků. V našem případě je jedním z nich kabelka, která dříve musela být barevně sladěna s botami. To je však již minulostí, takže je to pouze na vás. Další možností je sladit kabelku s šátkem či opaskem. Setkat se však můžete i se sladěním kabelky podle barvy laku na nehty či jinou kombinací.

Kabelka a boty

Vhodné kombinování těchto dvou prvků nemusí nutně spočívat jen v barevném sladění. To je poněkud fádní kombinace. Navíc je shánění stejného odstínu kabelky a bot mnohdy velmi obtížné. Máte velký prostor k zapojení své kreativity. Skvělou kombinací je třeba kabelka se vzorem a jednobarevné boty nebo naopak jednobarevná kabelka a boty se vzorem. Musíte pouze zachovat jednotný styl outfitu a kombinovat barvy, které společně působí harmonicky (např. studené se studenými, teplé s teplými). Samozřejmě lze vytvořit i zajímavou kombinaci se vzájemných protikladů, ale k tomu je třeba mít velký cit pro barvy. Jednou z možných protikladných kombinací je třeba černá s bílou (např. černé lodičky a bílá kabelka Delami Valiant).

 

Kabelka a šátek

V tomto případě postačí barevné sladění obou doplňků, ale rovněž můžete dát prostor své kreativitě. Zajímavě vypadá např. šátek se zvířecím vzorem (např. leopardím či tygřím) v kombinaci s jednobarevnou kabelkou (např. černou David Jones Belle či světle hnědou David Jones Odila).

Kabelka a opasek 

Pokud si zvolíte tuto dvojici, tak je postup volby velmi prostý. Vyberte si kabelku ve stejné barvě a případně i odstínu v jakém je váš opasek. Tuto dvojici doplňků barevným sladěním zvýrazníte a učiníte z ní dominantní část vašeho outfitu. Jelikož jsou v módě metalické barvy, vezměte si např. stříbrný pásek. Ale vaše kabelka nemusí být celá stříbrná. Skvěle vypadá i černá taška se stříbrným prvkem (např. stříbrno černá kabelka Carine Julie, černá SEKA Gema se stříbrnými dekoračními prvky).