• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Čím potěšit tátu na Den otců?

14.6.2017, 14:05

Třetí červnovou neděli se každoročně slaví mezinárodní svátek věnovaný všem tátům. Letos připadá na neděli 18. června. V Česku není tak známý jako Den matek, ale postupně se i u nás zabydluje. Den otců je důležitým upozorněním na význam táty v rodině. Svátek vznikl v USA z iniciativy Sonory Smart Doddové jako poděkování jejímu ovdovělému otci za výchovu. První oslava Dne otců proběhla 19. června 1910. Původně šlo o soukromou záležitost, ale svátek postupně získával popularitu. Od roku 1966 se stal Den otců v USA oficiálním svátkem a postupně se jeho obliba rozšířila i do jiných částí světa.

Pozornost pro tátu

Nezapomeňte v neděli na svého tátu a poděkujte mu za jeho lásku a starostlivost, rozhodně si to zaslouží. Můžete mu také věnovat malou pozornost, kterou ho potěšíte. Nevíte si rady s výběrem vhodného dárku pro svého tátu? Máme pro vás pár skvělých tipů.

Aktovka do práce

Pokud pracuje váš táta v kanceláři, jistě ocení kvalitní aktovku. Na trhu jich existuje celá řada. Skvělou volbou je kožená aktovka (např. ItalY Greyson či Gerard Henon Chanler – obě z hovězí kůže). Ocení jistě i jednofochovou brašnu Enrico Benetti Raynell ze syntetické kůže, do níž se vejde 15" notebook.

 

Kufr na dovolenou i služební cesty

Pokud váš otec rád cestuje nebo často jezdí na služební cesty, potěšíte ho nejvíce cestovním kufrem. Vyberte takové zavazadlo, které má nejen vhodný design, ale rovněž má kolečka a výsuvné mádlo pro lepší manipulaci. Doporučit lze třeba kufr Fly značky David Jones kufr nebo Menqite Missa. Velikost zavazadla volte spíše střední.   

Taška přes rameno do práce i pro volný čas

Skvělým dárkem je rovněž kvalitní taška přes rameno. Do práce se hodí zvláště středně velká látková kabela Sanchez Riccardo. Pro volný čas se hodí třeba sportovní taška Diviley Garry. Multifunkční využití zase poskytuje kožená taška Gerard Henon Michel.