S námi o Velikonocích neplatíte poštovné - všechny způsoby dopravy jsou teď zdarma! Tak hurá nakupovat a hody hody doprovody! 

  • +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Jak vybrat cestovní zavazadlo?

25.6.2017, 21:36

Čas dovolených je za dveřmi, takže volba vhodného cestovního zavazadla nabývá na významu. Kvalitní kufr je neocenitelným pomocníkem na vašich cestách, proto není radno jeho výběr podceňovat. Nevíte, které zavazadlo je pro vás to pravé? Máme pro vás pár rad ohledně jeho výběru.

Zvolte nejvhodnější druh zavazadla

Nejprve si ujasněte, k jakým cestám budete zavazadlo používat. Plánujete je využívat na služební cesty, jednodenní výlety či vícedenní dovolenou? Pro delší cesty je nejvhodnější volbou cestovní kufr na kolečkách. Vejde se do něj mnoho věcí a pohodlně se přepravuje jak autem, tak dopravními prostředky všeho druhu. Naopak pro krátké cesty, kdy potřebujete jen pár drobností vám postačí sportovní batoh, prostorná kabela přes rameno či aktovka.   

Věnujte pozornost výběru rozměrů i materiálu

Zásadní význam při volbě zavazadla hraje jak jeho velikost, tak i kvalitní zpracování. Na dovolenou raději vyrazte s cestovním kufrem velikosti M nebo L. Kromě sbalení oblečení a dalších nezbytností totiž potřebujete i nějaké volné místo na případné suvenýry. Při kratší služební cestě vám zpravidla postačí cestovní kufr velikosti S, který navíc může sloužit i jako příruční zavazadlo při cestování letadlem. Doporučujeme zvolit značkové zavazadlo z kvalitního materiálu (např. značky David Jones či Menqite). Nezapomeňte, rozměry zavazadla a odolnost materiálu jsou důležitější než design. Dobrý kufr vám bude sloužit několik let.

 

Pozor při cestování letadlem!

Jestliže budete cestovat letadlem, je nezbytné věnovat volbě zavazadla zvýšenou pozornost. Váš cestovní kufr musí mít rozměry i hmotnost, které povoluje daný dopravce. Před cestou si proto zjistěte přepravní podmínky společnosti, s níž letíte. Obecně platí, že příruční zavazadlo by mělo vážit do 5–10 kg a mít velikost zpravidla 55x40x20 cm. Kufry přepravované v zavazadlovém prostoru nejsou limitovány rozměry, ale jen hmotností do 20 kg.