• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Znáte druhy kabelek? 2

31.7.2017, 22:46

Minule jsme si představili dámská psaníčka. V dnešním díle se zaměříme na druhy kabelek vhodné zvláště na volný čas.

Box bag

Hledáte malou kabelku přes rameno, do které se vejdou nezbytné drobnosti? V tom případě vás jistě zaujme tzv. box bag. Jde o minikabelku podobající se jakési krabičce. Velmi zajímavé modely box bagů najdete třeba pod značkou ItalY (např. ItalY Saffie a ItalY Tamia). Jsou designově výrazné a vkusné, takže nepůsobí fádně.   

Sportovní taška čili athletic bag

Patříte-li ke sportovním nadšencům, neobejdete se bez tzv. athletic bagu neboli sportovní tašky. Na výběr máte celou řadu modelů, některé jsou přímo určeny k nošení konkrétního sportovního náčiní (např. Bjorn Borg BV94001 pro tenisty). Z univerzálnějších typů doporučujeme NEW REBELS Elbridge, Diviley Frank či NEW REBELS Keaton.

 

Bucket bag

Jedná se o kabelku připomínající pytlíček nebo kapsu. Zpravidla se neuzavírá na zip, ale pomocí šňůrky. Působí neformálně, takže se hodí k ležérnějšímu outfitu. Příkladem bucket bagu je třeba plážová taška Delami Star Play.

Městský batoh

Velmi pohodlnou a praktickou kabelu do školy či na výlety do města představuje městský batůžek. Potřebujete-li prostorný batůžek, nadchne vás např. Delami Gallia. Pokud si vystačíte s menším a designově zajímavým modelem, oceníte kupříkladu David Jones Crazy.

Shopper bag

Chystáte-li se na nákup, tak rozhodně oceníte shopper bag. Je prostorný, takže se do něj vejde i větší nákup. Doporučujeme třeba kvalitní shopper Enrico Benetti Max nebo elegantní kousek ItalY Rachel.

Half Moon bag

Tato kabelka svým tvarem připomíná půlměsíc či oblouček. Jde o zajímavý kousek s jednoduchým designem. Přestože působí nevtíravě, dá vám vyniknout. Mezi half moon bagy patří třeba David Jones Caress nebo ItalY Tracy. 

Hobo bag

Jedná se o pytlovitou kabelku s širokým ramínkem, která je příjemná na nošení. Vkusný hobo bag je kupříkladu ItalY Amadea.