• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Druhy pánských kabel

30.9.2017, 21:21

Kabelka se řadí k módním doplňkům, které jsou nedílnou součástí šatníku každé ženy. Praktické doplňky však nejsou pouze doménou žen, přednosti různých tašek využívají také muži. Zajímá vás, jaké druhy pánských kabel existují a k čemu se nejlépe hodí? Odpovědi na své otázky najdete v našem stručném přehledu.

Business taška

Zahrnuje širokou škálu tašek vhodných do kanceláře a na různá jednání. Kromě formální aktovky sem patří i prostorné tašky ležérnějšího či méně tradičního stylu. Příkladem neformálnějších tašek je třeba  Enrico Benetti Raynell nebo Gerard Henon Mikel mezi jejichž přednosti patří, že se do nich vejde i notebook.

Aktovka

Řadí se k tzv. business taškám a hodí se pro nošení do práce, na pohovor nebo třeba na obchodní jednání. Aktovka spojuje praktičnost s estetikou a existuje jich více typů (např. diplomatka a spisovka). Vlastnit alespoň jednu kvalitní aktovku se vyplatí každému muži, protože umocňuje dojem serióznosti, elegance a profesionality. K formálnímu outfitu je vhodná třeba elegantní diplomatka ItalY Greyson.

 

Messenger bag

Jedná se o jednu z nejoblíbenějších pánských tašek, která je jakousi obdobou dámské crossbody kabelky. Messenger lze nosit přes rameno nebo křížem. První messengery byly inspirovány tvarem pošťácké brašny, ale dnes jsou už k dostání i v jiných tvarech. Vyrábí se z látky nebo kůže. Hodí se především pro všední nošení. Zpravidla mají design v ležérním stylu. Doporučit lze např. kožené messengery Kabea Luxor a Hexagona Filippo či látkový Enrico Benetti 4472.

Etue

Někdy se i muž obejde bez objemnější tašky a potřebuje jen malý doplněk na drobnosti. Právě k tomuto účelu slouží pánská etue, která je menších rozměrů. Klasický typ se nosí v ruce a drží se za poutko. Některé typy jsou opatřeny také uchem (např. etue 0515). Existují však i etue s popruhem, které lze nosit přes rameno (např. ItalY Salvatore). Z klasických etují doporučujeme třeba ItalY Lexus s odnímatelným poutkem.