• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Upalte staré kousky a nahoďte čarodějnický outfit!

29.4.2024, 12:31

Pálení čarodějnic, neboli Filipojakubská noc, je velmi starý a dodnes živý lidový zvyk a jeden z největších pohanských svátků. Omrkněte celou nabídku crossbody kabelek z našeho eshopu a vyberte si tu pravou k Vašemu sletu!

Pálení čarodějnic se odehrává v noci ze 30. dubna na 1. května.

Každý rok lidé zapalují ohně na kopcích a na vršcích, na rozcestích a na pastvinách a tančí kolem nich. Přeskakují se žhnoucí oharky nebo dokonce skáčou přes plameny. Na některých místech bývá zvykem upalovat na hranici loutku představující čarodějnici.

Tato každoroční zábava si žádá kostýmů a převleků - jak jinak než parádních čarodějnic! :D

K čarodějnici nepatří jen kouzla a lektvary, ale také různé doplňky. U kostýmu čarodějnice vám nesmí chybět vysoký a špičatý klobouk. Svůj ženský vzhled podtrhnete náhrdelníkem, popřípadě parukou a samozřejmě nesmí chybět ani minikabelka, kterou zvládne zakrýt plášť, šála, šátek nebo část haleny či kabátu. 
Do takové kabelky si uložíte ty nejnutnější cennosti a potřeby, jako je telefon, klíče a doklady i s makeupem. 
Pokud chcete kabelku "zneviditelnit" doporučíme tmavé barvy (černou, tmavě šedou, tmavě zelenou..), ale pokud jste novodobá čarodějnice a chcete spíše zazářit, pak je výběr jasný - červená, hořčicově žlutá nebo světle zelená kabelečka. 

Omrkněte celou nabídku crossbody kabelek z našeho eshopu a vyberte si tu pravou k Vašemu sletu!