• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Jak a kdy nakupovat vánoční dárky?

18.12.2017, 21:56

Máte již hotové vánoční přípravy nebo se naopak děsíte, že Vánoce jsou za dveřmi a vy ještě nemáte nachystáno téměř nic? Pokud patříte do druhé škatulky, je tento článek pro vás jako dělaný. Jak nakupovat vánoční dárky?

Seznam lidí je základ. Pokud dárky nekupujete pouze několika osobám, určitě si seznam vytvořte, aby se vám nestalo, že na někoho zapomenete a dárek mu nedáte vůbec nebo ho budete shánět na poslední chvíli. 

Jakmile si stanovíte pevný seznam, je třeba přejít k méně milejší části. Tou je cenový rozpočet. Nejprve si promyslete, kolik peněz do dárků můžete a hlavně chcete investovat. Jakmile budete mít splněn tento bod, zaměřte se na rozpočty jednotlivých dárků. Pokud chcete, aby vaše dárky pro známé byly vyvážené, musíte své kalkulace opravdu dodržovat. Alespoň přibližné dodržování cen je nutné, aby se vám pak nestalo, že na nějaký dárek vám nezbydou peníze. 

Mnoho prodejců láká své zákazníky na předvánoční slevy. To je ten správný čas na nákupy. V době před adventem se vyhnete davovému šílenství a ještě ušetříte. Jakmile začne doba adventní, množství lidí začne narůstat a ceny předmětů budou pravděpodobně taky stoupat. Pokud jste nákupy dárků doposud nestihli, vyplatí se nechat si nakupování až na 23., klidně i na 24. prosince. To totiž začnou obchodníci zase zlevňovat, slevy zaznamenáte zejména při nákupu kosmetiky a parfémů a taky jídla. To samé platí o nejrůznějších vánočních dekoracích, balících papírech nebo mašličkách. 

Pokud máte v plánu udělat radost i sami sobě, stojí za to počkat si na povánoční a novoroční výprodeje. Těsně po Vánocích je ideální nakupovat dárky již na další rok. Možná vám tato taktika nejde k srsti, ale věřte, že díky této metodě hodně ušetříte.

Problém nastává ve chvíli, kdy vlastně vůbec nevíme, co sháníme. Univerzálním dárkem je láhev s alkoholem nebo koš s dobrotami. 

Ženy jistě potěší oblečení a taky nová kabelka. Těch dámy nikdy nemají dost. Zkuste zapátrat v sekci crossbody kabelky, které jsou v současné době na vrcholu poptávky. Proč? Protože u nich lze spojit speciální design s praktičností. Podívejte se třeba na trendy crossbody kabelku Delami Clara v černobílé kombinaci.

Výborným dárkem je taky kniha. V případě, že nevíte, jakou přesně dané osobě vybrat, zvolte poukázku a obdarovaná osoba si může koupit přesně to, co chce. 

Pokud plánujete koupit hodnotnější dárek, vyplatí se popřemýšlet o poukázce na zážitek či nějaký pobyt.

Máte pro letošní rok nakoupeno?