S námi o Velikonocích neplatíte poštovné - všechny způsoby dopravy jsou teď zdarma! Tak hurá nakupovat a hody hody doprovody! 

  • +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Pořiďte si kabelku v barvách Vánoc

19.12.2017, 17:01

Neladíte s Vánoční atmosférou? Nic si z toho nedělej. Tento malý problém lze vyřešit Velmi snadno. Pořiďte si kabelku v barvách Vánoc, k nej nějaký tematický doplněk a máte po starostech. Jaké barvy SÚ pro Vánoce typické a co symbolizují?

Zelená barva je znakem přírody a symbol tajemství či věčného života. Tak tomu bylo ještě dávno před Vánoci. Lidé uctívali stromy, které za celou zimu neopadaly a doufali, že jim jednou přenechají svůj dar mládí. Postupně se zelené větvičky přesunuly i na adventní věnce. Zelená barva, co se týče svátků, připomíná ještě narození Ježíše Krista. Vánoční zelená je tmavá, s červenou tvoří neobyčejné duo. V letošním roce se módní návrháři k těmto ideálům navrací. Jejich heslem je přírodní materiál a tradice.

Co takhle nová kabelka tmavšího zeleného odstínu? Bude z vás díky ní vyzařovat klid a pohoda. Lidé rádi nosící zelenou barvu jsou obvykle láskyplní a moudří. 

S červenou barvu se pojí cesmína, kterou už od dávných dob uctívali Keltové. Evropané věřili, že je cesmínová větvička ochrání před zlými silami. V křesťanství pak ostré listy cesmíny představují Kristovu trnovou korunu a červené bobulky symbolizují jeho krev a smrt. I když se zdá, že tato barva má tragický kontext, ve spojení se zelenou značí Kristovo zmrtvýchvstání. Domu, který byl vyzdoben do červena se pak předpovídala bohatá úroda. Pořízením červené kabelky si zařídíte šarmantní vzhled. O červené barvě se říká, že dodává odvahu. Máte před sebou těžký úkol? Nalaďte se do červených odstínů a odhodlání přijde samo. Tato barva vypadá dobře v kombinaci s již zmíněnou zelenou, bílou i černou. Hodí se k ní i barva v dalším odstavci popsaná. 

 

Prapůvodní barvou Vánoc byla pouze červená a zelná. Postupem času se však k dvojici přidala i zlatá barva. Ta symbolizovala zlato, které Ježíšovi donesl jeden ze tří králů. Již od pradávna je tato barva znakem věčného života. Značí taky moc a bohatství. Kupte si zlatou kabelku, se kterou doslova zazáříte. Zlatá barva z vás udělá zářící štěstí, které je pro každého k neodolání. Symbolizuje taky moudrost. Takové nové zlaté psaníčko, bude při štědrovečerní večeři vypadat skvostně. Stejně tak skvostně jako pak u vánočního stromku. 

Bílá barva pro letošní rok i Vánoce 

Letos zaručeně vede čistě bílá barva. Pokud se nechcete pouštět do výstředností, zvolte bílou klasiku. Kabelku pak opatřete třeba drobným tematickým připínáčkem a duch Vánoc je na světě. 
Bílá značí perfekcionismus a dokonalost. Je to barva chladná, která působí rozjasňujícím dojmem. Ať už si bílou kabelku vezmete k jakémukoliv oblečení, upoutáte s ní pozornost. Bílá dobře ladí s jakýmikoliv odstíny světlých barev, například s mátovou zelení nebo blankytnou modří. Dejte si pozor, aby se z vás ale pak nestala ledová královna. Pokuste se váš outfit obohatit alespoň o jeden teplý odstín. 

Zkombinujte barevně svou kabelku i s ostatními doplňky. Není potřeba, abyste nosila svetřík se soby či s jinými vánočními motivy. Bohatě postačí, když si vyhrajete s jednotlivými barvami. Máte dostatečné vybavení? Ne? Tak honem nakupovat.