• +420 725 419 680 Po-Pá 9-15 h
  • Facebook

Jak si vybrat kabelku podle postavy?

18.1.2018, 16:18

I kabelka dokáže s vaším lookem pořádně zatočit. Napadlo by vás, že doplněk, který nemáte ani navlečený na sobě vás dokáže třeba opticky zeštíhlit? Vyberte si tu správnou společnici.

Malá postava

Co se týče malé postavy, je jedno, zda jste štíhlá nebo máte plnější křivky. Obecně platí, že k malé postavě patří i malá kabelka. Nikdy do ruky neberte široké a masivní tašky, ty vás totiž můžou ještě víc uzemnit. Budete vypadat ještě menší, než doopravdy jste. Noste kabelky menších rozměrů. Pokud s sebou potřebujete pobrat mnoho věcí, je lepší vybavit se dvěma kabelkami než jednou obří. Jestli jste spíše štíhlé postavy, nebudou vám vadit kabelky do šířky. Máte-li však postavu obecně plnější, zaměřte se na podlouhlé tašky. 

Vysoká a hubená postava 

Přirozeně, vy již neberte v potaz žádné dlouhé a vysoké kabelky. Slušet vám budou beztvaré tašky, široké i kulaté kabelky. Šířka vámi vybraného doplňku by vždy měla přesahovat jeho výšku. Zaměřte se na kabelky s krátkými uchy, vypadat dobře budete i s taškami ve tvaru půlměsíce. Psaníčka se k vám budou hodit samozřejmě také, vybírejte však spíše větší tvary, nezůstávejte u drobných, které připomínají peněženku. 

Plnější tvary

Plnoštíhlá figura není nic, za co byste se měla stydět a nějak ji schovávat. Právě naopak. Noste tašky barevných vzorů téměř všech druhů. Měla byste se vyhýbat drobným kabelkám, které by vaši postavu mohly opticky zvětšit a rozšířit. Slušet vám budou kabelky s popruhem crossbody. Velmi dobře na vás bude vypadat kabelka, která má tento popruh úzký. Nepříliš vhodné je nosit kabelky, které vám končí již u podpaží, spíše volte polodlouhé tašky. Pokud si přece jen přejete nějakou část vašich partií schovat, můžete se inspirovat v typech postavy níže. 

Postava ,,obdélník‘‘

Postava obdélník se nevyznačuje žádnou předností, obvykle nemá velká prsa ani boky, ale co se týče kabelek, má ale vyhráno. Obdélníkové postavě budou slušet kabelky s krátkými i dlouhými popruhy, kabelky do ruky i větší tašky. Ani s batohem si nemusíte dělat starosti, ten vám sedne také. 

Postava ,,jablko‘‘

Jablíčka se vyznačují typicky silnějším pasem. Ten nejlépe zúžíte pomocí popruhu. Vyberte si jakoukoliv kabelku crossbody. Dobrou volbou bude taky jakýkoliv batoh. Chybu neuděláte ani s kabelkou do ruky.

Postava  ,,hruška‘‘

Silnější boky, to jsou hrušky. K vám se nejlépe bude hodit kabelka do ruky nebo taška s krátkým popruhem. Neměla byste nosit tašky crossbody, protože ty vaše boky ještě opticky rozšíří. Ideální volbou pro vás není ani batoh. Zaměřte se raději na elegantní psaníčka, která můžete díky poutku navléknout a nosit na zápěstí. 

Postava ,,přesýpací hodiny‘‘

Tento druh postavy se může pochlubit krásně štíhlým pasem. V tomto případě je škoda ho kabelkou schovávat. Budou vám slušet jakékoliv kabelky do ruky. Tašky s dlouhým popruhem nejsou dobrou volbou, neboť jimi schováte váš útlý pas. K tomuto typu postavy se dobře hodí i drobné batůžky.

Jakou kabelkou se vybavíte? Plánujete kabelkovou výměnu?